Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 1134: Kickstartad medeltid & Gordon Freeman

Välkommen till vecka sju år 2014. Vi rivstartar veckan med att detaljstudera hästar i Warhorse Studios kommande kickstartade spel Kingdom Come: Deliverance. Förutom att det skulle kunna bli hur episkt som helst kommer man också kunna rida på hästar. Inte illa. Här finns stora ambitioner och 690,723 pund i kassakistan så här långt. För tillfället är det en evighet kvar till släpp (2015) och det är rätt svårt att sia om slutresultatet. Efter att ha sett hela presentationsvideon nedan är jag än mer nyfiken på vad detta faktiskt kan mynna ut i.

Alla väntar på Half-Life 3. Alla. Vi har väntat för länge nu Valve – kliv ut ur skuggorna och tillkännage den tredje delen! Om det inte blir några nyheter på årets E3-mässa ger jag upp. Det har jag sagt förr men nu måste det ju ske kan jag tycka. För att stilla mitt ständigt återkommande suktade av Half-Life-universumet har jag spanat in ett annat kickstarterprojekt vid namn The Freeman Chronicles. Jag väntar med spänning på resultatet, de har tidigare gjort Beyond Black Mesa och Half-Life: Enter the Freeman. Jag vill gärna se mer.

3 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Folk tar för givet att Half Life 3 är under utveckling hos Valve. Jag börjar bli tveksam. Half Life 3 skulle sälja, men inte vara i närheten lika lönsamt som exempelvis Dota 2. Dessutom, efter att Half Life 3 kommit ut, vad skulle fansen då vänta på? Jag tror att Valve tjänar mycket på att ha en så hett efterlängtad titel, mer än vad de skulle tjäna på att släppa det.

 2. Daniel

  Om det är så att det inte är utveckling är det banne mig dags att de sätter fart nu då! 🙂 Men jag tar nog det för givet att det existerar i någon form, vart under utveckling, men kanske satts på paus och så vidare.

  Visst finns det en hype, snudd på myt kring Half-Life 3:s vara eller icke vara men att de tjänar mer på att inte släppa det. Nja… i så fall tror jag att de vill timea så den här konsolgenerationen har tagit fart ordentligt, dvs att ett större antal miljoner enheter av både Sonys och MS spellåda finns ute i hemmen. Men Valve behöver ju knappast ha bråttom för att dra in pengar, det går rätt bra för Steam….

  I dagsläget gör de väl precis vad de känner för. Har dock svårt att se att de inte skulle vilja göra Half-Life 3 internt, speciellt eftersom serien faktiskt inte har avslutats, utan står och väntar med ett cliff-hanger-slut. Det om något borde vara skäl till att de vill göra en trea.

 3. Pelle Duveblad

  Jo, men det finns för många anledningar att göra en trea för att undvika det under så lång tid. Allt har pekat mot att Half Life 3 skulle vara deras nästa steg, men det har aldrig hänt. Det måste finnas faktorer där som vi inte riktigt begriper oss på, och de faktorerna verkar inte ha ändrats.