Remakes eller Reboots av klassiska spel är inget nytt. Men jag måste erkänna att jag inte trodde Gauntlet var en spelserie jag skulle få läsa om 2014. Nu är det alltså ett nytt spel på ingång men låt oss börja med en liten tillbakablick.

Gauntlet släpptes lös i arkadhallarna av Tengen 1985 och får ses som en klassiker i ordets rätta bemärkelse. Under åren har det kommit en rad uppföljare där vissa har varit rena uppdateringar av originalet och andra försökt ta ut svängarna lite mer. Senaste upplagan var Seven Sorrows som släpptes till Playstation 2 och Xbox 2005. Nio år sedan alltså. Frågan är då om det går att skaka liv i Gauntlet efter alla dessa år. Tja, förutsättningarna kunde vara sämre. Betydligt sämre.

Det är nämligen Arrowhead Games som utvecklar nya Gauntlet, alltså samma studio som ligger bakom det hyllade co-op-spelet – Magicka. Gauntlet borde därför vara som klippt och skuret för studion eftersom just samarbete är speltets hjärta. Nya Gauntlet ska släppas till hemdatorer någon gång under det tredje kvartalet i år och eftersom jag saknar en sådan hoppas jag även på ett släpp till Playstation 4. Trailern ser onekligen lovande ut.