Det är lördag och det är två dagar kvar tills E3 drar igång på riktigt. Just nu sprutar det ut nyheter, trailers och information om vad de olika utvecklarna och distributörerna ska visa upp i Los Angeles. Som lite försmak tänkte jag lyfta fram några av de mer intressanta nyheterna i korthet och med lite tur dyker det upp ett par schyssta videoklipp också. Självklart kommer vi att skriva på som små galningar under själva E3 och är ni sugna på att läsa om våra tankar kring nyheterna som lämnar soliga Kalifornien rekommenderar jag att ni besöker sidan ordentligt.

Jag börjar med Electronic Arts som hamnat i strålkastarljuset med sin nya onlinebutik, Origin, som är tänkt att konkurrera med jätten Steam. Även om det är svårt att i dagsläget se hur EA skulle kunna rubba Steam på marknaden förlitar sig företaget på att Star Wars: The Old Republic kommer attrahera en hel del kunder. Origin kommer nämligen vara det enda sättet att få tag på spelet i nedladdningsbar form. Det kommer såklart även gå att köpa det i fysiska butiker.

EA har också gått ut med vilka spel de kommer att visa upp under E3 och bland dessa hittar vi The Old Republic, SSX, The Sims Generations, Battlefield 3 och Mass Effect 3. Inte så pjåkigt med andra ord. Sen dyker även en rad sportspel upp – i vanlig ordning. Något som också visas upp är Electronic Arts satsning på en rad olika facebookspel (free-to-play…) som till exempel FIFA Superstars och PGA Tour Golf Challenge. Yey… facebook.

Över till Nintendo. Den japanska tidningen Nikkei har publicerat en artikel som mer eller mindre bekräftar de rykten som florerat kring handkontrollen till Nintendos nästa konsol. Enligt källan kommer den ha en tryckkänslig skärm, den kommer att kunna användas som en bärbar konsol och den kommer med en inbyggd kamera. Nikkei skriver också att konsolen kan släppas så tidigt som i mitten av 2012. Läge att göra en Cartman och frysa in sig kanske?

Och nu till de utlovade filmklippen. I följande ordning kommer här nya klipp från Uncharted 3, Soul Calibur V, SSX, Dark Souls och FIFA 12. Mer – inför E3 – imorgon. Mycket nöje!