Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 190-193: Veckans fynd – sköna specialutgåvor

Jag har alltid haft blandade känslor vad gäller specialutgåvor av spel. I vissa fall följer det med roliga prylar som jag har svårt att motstå men är fodralen för tokigt designade ser de konstiga ut i min spelhylla. Nuförtiden är det dessutom vanligt att det bara följer med halvroligt DLC vilket inte alls är speciellt roligt – bara halvroligt. I veckans fynd har jag letat efter utgåvor som kommer med vettigt DLC eller har något annat som är svårt att motstå.

Lego Harry Potter – Years 1-4 Collector’s Edition – För 249 kronor är det här ett fynd av två anledningar. 1. Det följer med två stycken lego-magneter. 2. Det är antagligen det bästa legospelet där ute. Köp det här istället för att slösa pengar på att se den nya filmen.

Dead Space 2 Limited Edition – Att den här playstation 3-utgåvan skulle vara limiterad är såklart något högst relativt. Men vad gäller vettigt DLC har man verkligen prickat rätt. Med följer nämligen Dead Space Extraction som är en ytterst kompetent railshooter tidigare släppt till Wii. Nu såklart i sån där HD och för ynka 249 kronor – det också. Move-kontroll krävs.

Enslaved – Collectors Edition – Enslaved för 249 (men, vafan!) svenska riksdaler är bra nog men med samlarutgåvan får man även det officiella ljudspåret, en bok med spelkonst från det aktuella spelet och allt detta i en riktigt fin och färgglad låda. Färgglada lådor är alltid ett plus. (webhallen)

Monster Hunter Tri inklusive Classic Controller Pro – Det finns inget bättre än spel som kommer bundlade med handkontroller. Eller jo det finns en massa saker som är bättre, men ni förstår säkert vad jag menar. Japanerna är tokiga i Monster Hunter och Tri ska vara en riktig höjdare. Plus ni vet – medföljande handkontroll. 399 kronor går kalaset lös på och med tanke på att provarianten av den klassiska kontrollen till Wii brukar kosta något liknande, kan man lura sig själv och säga att spelet inte kostar något alls.

Kom gärna med förslag på roliga utgåvor av spel, jag är alltid på marknaden efter tokigheter.

4 kommentarer

 1. Tompa

  Tummen upp på den! 🙂


  Bula:

  Kan man vara utan det här? http://www.webhallen.com/spel/ovrigt/128371-dead_space_2_isaac_clarke_plasma_cutter_full_size_replica

 2. Pelle Duveblad


  Bula:

  Kan man vara utan det här? http://www.webhallen.com/spel/ovrigt/128371-dead_space_2_isaac_clarke_plasma_cutter_full_size_replica

  1699:- om man är medlem (vilket är gratis).

  Lådan är nog det allra viktigaste. Ibland funderar jag på att flytta till staterna, bara för att slippa våra fruktansvärda grå-gula platinumfodral (PAL) och istället få vinröda Greatest Hits-fodral.

 3. Pelle Duveblad

  Bara för det märkte jag nu att jag, silvermedlem som jag är, kan köpa Killzone 3 Helghast Edition för 499:- på webhallen. Visst, 500 är nästan vad man betalar för ett helt nytt konsolspel i fullpris och visst, Killzone 3 är kanske inte det bästa (och definitivt inte det mest smakfulla) spelet som finns på marknaden. Men efter att ha tagit sig en titt på replican av Helghast-hjälmen (som är lika stor som den ser ut), räknat in action-figuren och artbooken och därefter insett att man får samlarutgåvan av spelet med vouchers och steelpack-fodral, resoner jag som vår käre Fredrik gör: ”men, vafan!”