Efter att ha titta på senaste Nintendo Direct och, med undantag för Wario Ware Gold, ryckt lite på axlarna, började jag fundera över hur spelåret 2018 kommer att se ut för min del. Om spel som kommer att komma, borde komma och spel jag verkligen önskar att de kommer. För att göra det hela lite mer hanterbart går vi igenom en konsol i taget.

Nintendo Switch
Jag inleder med Switch, en konsol jag använder på tok för lite. Två spel som ska komma ut i år är Mario Tennis Aces och Octopath Traveler, ett sportspel och ett rollspel som verkligen ser ut att vara i min smak. Jag började precis spela igenom demot av Octopath och kan varmt rekommendera den som inte testat det att genast starta en nedladdning. Sen blir bilden av vad som släpps till Switch i år mer oklar, ja av sådant som intresserar mig. Jag antar att Nintendo inväntar årets E3 för mer besked på den punkten, men jag hoppas, hoppas att ett nytt Animal Crossing är på väg inom kort.

Xbox One
Om det är någon konsol jag använder rättvist lite så är det Xbox One. Det finns ingen anledning att slå på den istället för min Playstation 4. Ingen. Så något måste råda bot på den saken i år, annars kan jag lika gärna göra mig av med konsolen. Vad skulle då detta vara? Sea of Thieves tyckte jag såg lite småkul ut (och jag kommer fortfarande testa det via Games Pass) men ju mer jag ser av det desto mer inser jag nackdelen med att behöva möta andra människor i spelet. Jag antar att det kommer ett nytt Forza Horizon i år och det kommer jag vilja spela men sen är det tomt. Något i mig vill fortfarande hålla tummarna för Crackdown 3 (ettan var fantastiskt) men jag har svårt att tro att det kommer i år eller att det för den delen kommer bli bra.

Playstation 4
Sen har vi konsolen jag spelar mest på så här kommer jag även titta på tredjepartsspel som ser spännande ut. Yakuza 6 ser skitbra ut, Red Dead Redemption 2 känns givet och så kommer jag nog slänga ett öga på Spider-Man. Sen ser det lite mer oklart ut även på den här plattformen och jag har inte direkt något som står på önskedrömslistan. Skulle väl vara att det dyker upp ett nytt Last of Us redan i år.

Utöver dessa kommer det säkert släppas en del intressanta indietitlar men det känns spontant som att samtliga av de tre konsolmakarna har en hel del att bevisa på årets E3, speciellt om de vill se fram mot en het julmarknad.