Vi kan nog alla vara överens om att mjuka klappar oftast är tråkiga. Åtminstone om det är någon hemmastickad tröja eller vad som helst från dressmann. För att blidka den tvspelstokige behöver man vara lite mer kreativ än så. Det finns ett stort utbud av klädesplagg att införskaffa till någon man tycker om, men för allt i världen håll er borta från Gears-kepsar. Vill du ge bort något mjukt i jul (för nu är det verkligen dags att börja shoppa på allvar) kommer här några betydligt bättre alternativ. Som vanligt finns det ett större utbud av tvspelsrelaterade kläder utomlands, men eftersom julen snart står för dörren, väljer jag exempel från svenska onlinebutiker.

Atari – Vad skriker inte, jag var med förr, eller, jag har faktiskt koll på vad som var hett förr, eller, jag blandade nog ihop den här tröjan med ett känt klädmärke, som en t-tröja med Atari-loggan på. Med tanke på att Steve Jobs huserade där ett tag kan du se den som en hyllning till hela den grejen också.

Mortal Kombat – Känner du någon av det rebelliska slaget som stolt vill visa upp att det där med blod och våld i tvspel är något vackert, borde en Mortal Kombat-tröja vara ett givet köp. Se för guds skull till att det inte var SNES-versionen den blivande klappmottagaren spelade, för då faller det första argumentet helt.

Donkey Kong – Såhär på vintern kanske det är trevligare med något varmare än en t-shirt. Då finns den här Donkey Kong-Hoodien att tillgå. I kombination med dokumentären The King of Kong ser jag inte hur det skulle kunna ses som en dålig julklapp av någon.

Sådär det var sista tipsen inför julen från oss på tvspelsdagboken. Hoppas något kan vara till hjälp i julhandeln. Sist vill jag passa på att erkänna en sak. Den med öga för detaljer kanske har upptäckt att föregående helg var lite väl lång enligt vår tidräkning. Långhelger är ju alltid roliga men det beror mer på att vi någon gång under året har gjort en felräkning. Och istället för att tagga om en massa inlägg valde vi istället den lata vägen och la på två dagar på helgen. Så var det med den saken. Nu blir i varje fall den första januari dag 366, vilket är bra.