Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 39: Quad-Wielding gameplay eller The Darkness II

Ingen enorm överraskning kanske men idag bekräftades det att The Darkness II ska dyka upp redan i höst. Det är dock inte svenska Starbreeze som står för utvecklingen utan Digital Extremes, som tidigare varit inblandade i titlar som Dark Sector och Retro Pinball – okej några andra titlar också men dessa var fyndigast att lyfta fram. I vanlig ordning är det roligare att saxa ett stycke ur pressreleasen än att själv försöka föra över… magin hit.

”The Darkness II breaks out of the sea of conventional first-person shooters with its fervid Quad-Wielding gameplay, which will allow players to slash, grab, and throw objects and enemies with their Demon Arms while simultaneously firing two weapons. The game is layered with the use of dark versus light, steeped in deep and twisted storytelling, and engulfed in stylistic violence that is visualized through a hand-painted graphic noir technique that stays true to its comic book origins.”

Ni vet hur det är när man försöker att läsa en bok men hela tiden somnar mitt i ett stycke. Ovanstående stycket tog mig fler än två försök att jobba mig igenom. Hur som helst, det är roligare att vara positiv än negativt har jag hört, och vem vet, Quad-Wielding gameplay kanske är skiten. The Darkness II ska släppas till Playstation 3, Xbox 360 och PC. Med lite tur kommer det en spinoff till DS också.

På tal om något helt annat. För ett tag sedan tipsade jag om Game Vault på Twitter men den här iphone-appen är väl värd att nämna igen. I brist på riktigt bra spel till plattformen kanske telefonen kan användas till att organisera din övriga spelsamling istället. Om du är som jag och gillar att ha spelsamlingen finputsad och färgsorterad kommer du gilla Game Vault. Appen använder sig av Giant Bombs enorma speldatabas som grund och där finns massvis med spelsläpp att tillgå. Sök efter valfritt spel, lägg till det i din samling eller på din önskelista och känn hur din anala sida frodas. Sök sedan runt i din samling sorterat på exempelvis utgivare eller plattform. Så vitt jag vet finns Game Vault enbart till Iphone men förhoppningsvis dyker den upp till fler mobila enheter i framtiden. Och kostar gör det inte alls.

1 kommentar

  1. Daniel

    Quad-Wielding kanske är skiten som sagt. 🙂 Måste säga att att The Darkness (då 2007) faktiskt bjöd på ett bra berättande, och fick mig engagerad i flera av karaktärerna som man interagerade med. Idag 2011 kanske det inte står sig lika bra skulle jag gissa, men då, efter att ha vant sig vid den lite knepiga kontrollen (som jag minns det) så var det helt klart ett riktigt bra spel. 82 på Metacritic för de som följer den sidan slaviskt…