Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 40: Arcade House Party och Elder Scrolls-bilder

Sommarens höjdpunkt för mig är nog när Microsoft drar igång sin Summer of Arcade, allt som oftast sprängfylld av underbart prisvärda små guldkorn. Vinterns motsvarighet kallas House Party och är kanske i jämförelse inte riktigt lika klockren. Men lite kvalité verkar det ändå bjudas på, denna gång i form av två gamla godningar (eller ja, en gammal godning, och en inte-så-gammal godning). Beyond Good & Evil HD är en HD-remake av klassikern med samma namn från 2003 som skall bli väldigt intressant att få återuppleva. Frågan är om spelet håller sig så bra än idag som min hjärna vill få mig att tro, om en knapp månad får vi svaret. Det andra spelet jag vill slå ett slag för är Diablo-inspirerade Torchlight som släpptes till PC förra året, riktigt prisvärt om du gillar den typen av enklare action-RPGs. Datum och priser är enligt följande:

16 februari: Hard Corps: Uprising (1200 poäng)
23 februari: Bejeweled Blitz (800 poäng)
2 mars: Beyond Good & Evil HD (800 poäng)
9 mars: Torchlight (1200 poäng)
16 mars: Full House Poker (800 poäng)

Ni har väl inte heller missat att det i dagarna sipprat ut några bilder från kommande Elder Scrolls V: Skyrim? Det rör sig förvisso mest om konceptskisser, men även ett och annat riktigt screenshot ser ut att ha smygit sig in. Och visst ser det ut som att Bethesda har putsat en hel del på grafikmotorn. Bilderna hittar ni på Official Xbox Magazines hemsida och spelet skall finnas ute i butik till julhandeln.

3 kommentarer

  1. Tompa

    Ååh, elder scrolls… mitt första spel till 360:n om jag inte minns fel. Borde kanske spela färdigt det om det nu ska komma nya saker… 😛

  2. roadkill03

    Borde också ta tag i det där. Måste dock spela om från börjar då det konto jag spelade på första gången is no more. Tror jag hade kommit upp i level 14 eller nått. Men men det är ju ett bra spel och det var ett tag sedan jag spelade.

  3. Tompa

    Nu har det gått så lång tid så jag hade nog också börjat om från början ifall jag tog tag i det igen. Hmm… kanske får bli årets långtidsprojekt…