Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 81: Nintendo 3DS – att köpa eller inte köpa?

På fredag smäller det. Eller i varje fall väsnas det lite. Nintendo släpper sin tredimensionella dubbelskärmade bärbara konsol i Sverige och jag är i valet och kvalet något så djävulskt. Jag älskar prylar, inte på något rimligt sätt utan på ett nästintill sjukligt sätt. Ok, jag är inte beredd att sitta i en campingstol i 24h på Sveavägen, men att köpa prylen ifråga på releasedagen känns helt klart obligatoriskt. Det är dock något med 3DS som får mig att vilja avvakta. Jag tänker nu lista mina tre huvudargument för att köpa en på fredag och sen leka djävulens advokat för att se om inköpet är hållbart.

Argument 1: Det är en ny pryl och nya prylar ska konsumeras, speciellt när de är spelrelaterade. 3DS ser snygg ut och att packa upp den ur sin kartong kommer att vara ett äventyr av det underbara slaget.

Motargument: Visst det är en ny pryl men Nintendo brukar släppa nya varianter av deras bärbara enheter efter ett tag (även om de själva sagt motsatsen när det gäller 3DS), och med tanke på den bristande batteritiden kanske det är värt att vänta ett år till. Dessutom vill jag ha en röd och den kommer inte släppas på fredag.

Argument 2: Jag är riktigt nyfiken på hur 3D-tekniken kommer att fungera och hur vimsig eller illamående man eventuellt blir. Och på fredag släpps spel som faktiskt kan visa det här för mig.

Motargument: Spelen ja. Vilka spel är det egentligen som är intressanta av dom som släpps dag ett? Tänkte precis det. Street Fighter ser lovande ut, men vill man inte hellre spela det på en stationär konsol? Ridge Racer ser väl ok ut, men ärligt talat, Ridge Racer? Sen kommer ett gäng spel till men releasespelen är allt annat än upphetsande. Vänta tills Animal Crossing släpps istället, då kanske den röda 3DS-varianten går att köpa också.

Argument 3: Men alla andra kommer ju köpa en!

Motargument: Du är 34 år gammal och kanske borde släppa argument av det här slaget.

Slutsats: Min magkänsla säger att jag kommer stå i en kö på fredag, min hjärna säger att jag kommer vänta tills det släpps något spel jag faktiskt vill spela. Min känsla vinner dock allt för ofta över mitt förnuft – sorgligt nog.

2 kommentarer

  1. Tompa

    Haha jag sa ju det. Vänta tills det kommer en röd variant ELLER ett spel (Animal Crossing!) som du verkligen vill ha.
    Eller nä förresten, skit i sånt och köp direkt.
    Eller usch, jag vet inte… gaaaah!

  2. Pelle Duveblad

    vänta med 3DS till Snake Eater, Occarina of time eller Super Mario kommer (alla vars releasedatum ännu inte är annonserat)