Retro, nytt och allt däremellan.

E3 2012: Microzzzoft konfererar

E3 2012
Nu har E3 börjat på riktigt. Men vi hoppas att den här inledningen inte sätter standarden för vad resten av mässan kommer att leverera. Microsoft äntrade scenen laddade med förutsägbarheter, självklarheter, ett par roligheter och en massa Kinect. Daniel och Fredrik är inte direkt nöjda men försöker att inte bli alltför cyniska. Här är deras tankar om Microsoft på E3 2012.

Allt börjar med Halo 4 och visst känns det givet. Alternativt att avsluta med Halo 4, men avslutningar brukar vara mer av det överraskande slaget. Halo 4 ser ut att leverera precis det folk förväntar sig av ett Halo-spel – Master Chief. Visst ser det bra ut, den nya motorn jobbar på bra, och visst ska det bli kul i co-op. Men annars ser Halo ut som Halo. Inget som chockerar och inget som avskräcker.

Sen kommer det. Allt snack om Xboxen som ett nav i vardagsrummet. En mediahub om ni så vill. Men faktum är att allt sådant snack i princip är ointressant för oss i Sverige. Vi har inte HBO Go, inget Netflix, inget ESPN. Så allt prat om detta sticker mest i ögonen på oss. Det är inte Microsofts fel. Vi är ett litet land som tyvärr inte prioriteras.

Tillbaka till spel vilket vi såklart uppmuntrar. Dags för Sam Fischer och hans Splinter Cell att ta plats på scenen. Ingen av oss känner ett extremt sug efter ett nytt Splinter Cell just nu. Även om det doftade lite Assassin’s Creed, vilket kan fungera, var det mest fokus på action och explosioner. Och vi är absolut inte sugna på ett Splinter Cell av DET slaget.

Kinect, kinect och kinect. FIFA och Madden ska bli bättre med Kinect. Vi är tveksamma. Vad som är intressant är fokus på röststyrning. Vår teori är att MS självklart pushar utvecklare att använda Kinect men eftersom kameran är allt annat än exakt, väljer de att använda just röststyrningen. Vilket varken känns nytt eller spännande.

Fler spel, Fable The Journey ser bedrövligt ut. Nästa Gears vet vi ingenting om. Nya Forza kan bli tokigt bra och ser fantastiskt ut. Xbox Music ser, vänta nu det är inget spel. Ah, en ny tjänst som ska komma till boxen, pc:n, windows-telefoner och windows-tablets. Med 30 miljoner låtar. Antar att folket på Apple sitter och darrar i ett konferensrum någonstans just nu, eller vid närmare eftertanke, antagligen inte. Men tänk att få välja låt med hjälp av Kinect. Det vore ju… Nike dyker upp, mer Kinect, träning, ser ut som alla andra spel av det slaget.

Men så dyker det upp något som faktiskt ser lite intressant ut. Nej, inget spel utan en ny sådan där tjänst – Xbox SmartGlass. Tänk såhär. Ta en dos av vad Nintendo vill med Wii U-kontrollen, en del Apples Airplay och lägg till en matsked Wikipedia. Då har ni SmartGlass. Denna tjänst är tänkt att koppla ihop alla dina enheter till en. Titta på film på paddan (japp, inte bara MS-produkter här inte) för att sen fortsätta titta på den via boxen. Få information om Halo 4 medan du spelar Halo 4. Och så vidare. Känns som en naturlig utveckling. Hoppas vi får ta del av den också och inte bara jänkarna. En tjänst som inte känns lika het? Internet Explorer kommer till boxen. Internet vadå?

Spel? Japp, fler spel. Microsoft lovar nya heta titlar. Ascend New Gods från Signal Studios, ser bedrövligt ut. LocoCycle från Twisted Pixel ser ut som… en bild på en futuristisk motorcykel. Matter ser kul ut, men ska styras med Kinect. Tomb Raider är vackert som få. Resident Evil ser bra ut men vi vill ha läskigheter och inte bara bomber och granater. Wreckateer ser ut som Angry Birds fast på medeltiden och utan fåglar. Och så dök South Park upp, en av konferensens riktiga höjdpunkter. Seriens skapare kommer ut på scenen och börjar direkt driva med Microsofts planer om att allt i hemmet ska kopplas ihop. Spelet ser bra ut.

Usher kommer ut och dasar som en del i marknadsföringen av nästa Dance Central. Vi älskar Harmonix och medger att Dance Central antagligen är ett av det bästa Kinect-spelen. Men eftersom vi är så vansinnigt trötta på att höra ordet Kinect gör spektaklet bara oss ännu tröttare. Konferensen lider mot sitt slut och det är nu dags för den stora överraskningen. DLC till Cod Blops 2 kommer att släppas först till Xbox 360. Vi är så sjukt jävla överraskade Microsoft. Så sjukt jävla överraskade. Precis som förra året trycker vi omgående på snooze-knappen och hoppas på att vakna upp till något spännande. Snälla Sony få oss inte att helt tappa hoppet.

Missade du Microsofts konferens går den att se här.

3 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Årets MS-konferens var roligare än förra årets, men det var bara tack vare fina tredjepartstitlar som inte ens är konsolexklusiva. EA var bättre, men inget riktigt nytt. Faktiskt lite småbesviken hittills. Tar Sony imorgon. Har jätteförhoppningar på Nintendo. Ubisoft skjuter jag på.

 2. Bula

  Ge mig mer om Forza Horizon!

 3. Fredrik

  Pelle, tyckte det var lite samma som förra året. Ska också kolla Sony idag, så nu råder radiotystnad för min del.

  Bula – Ja det ser faktiskt bra ut.