Det ryktades länge att Starbreeze jobbade med att göra ett nytt spel baserat på världen från det gamla 90-talsspelet Syndicate. När det sedan bekräftades att det låg något bakom rykena och att de planerade att göra ett FPS av reebooten lät reaktionerna inte vänta på sig. Internet var i uppror – eller ja – om saningen ska fram känns det faktiskt mer som att det handlade om några få högljödda bakåtsträvare som promt vill hålla fast vid det numera rätt mossiga isometriska perspektivet.

Nu när spelet väl nådde butikshyllorna i slutet av februari har recensenternas mottagande varit lite blandat. Att till exempel Giant Bomb skulle ge det hela fem av fem var minst sagt otippat och fick nog flera att börja fundera en extra runda kring om spelet var värt slantarna. Som motsats till deras hyllning är det andra mer skeptiska recensioner som talar om en kort kampanj och avsaknad av mer djup i berättelsen. Samtidigt vittnar andra om stabilt och under hållande gameplay, och så även i co-op, men utan att briljera. Syndicate landade till slut på hyggliga 75 i snitt på Metacritic. Vad vi tänkte och tycker nu efterhand ser du nedan.

Fredrik (gissat snitt 82): ”Trodde att Starbreeze skulle göra något kompetent med Syndicate. Och det tycks de ha gjort också. Men tydligen är recensenter runt om i världen oense om exakt hur kompetent det är, om det är kompetent genialitet eller mer av en kompetent axelryckning. Noll poäng för min del.”

Daniel (gissat snitt 78): ”Jaha, så missade jag poäng igen med en hårsmån igen. Att fortfarande ligga kvar på noll poäng har skapat en viss uppgivenhet, kommer jag ta någon poäng alls den här gången tro? När det gäller Syndicate kan jag bara konstatera att jag i alla fall tänkte rätt, ocvh jag tror att jag kommer köpa det när det letar sig nedåt i pris.”

Thomas (gissat snitt 83): ”Visste inget om detta spel och vet fortfarande inget. Kände mest att jag slängde in en viss siffra som passade bra till ett spel som heter Syndicate. Jag råkade visst uppskatta titeln tyvärr.”

Jonas (gissat snitt 77): ”Kan inte påstå att jag visste mycket om Syndicate när jag gissade mitt betyg. Visste att det var svenskutvecklat, någon form av FPS och att det sett ganska meningslöst ut på dom få bilder och filmer jag tittat på. Ändå lyckades jag tydligen på något sätt överskatta spelet. Illa.”

Komplett lista och regler för vår Metacritic-tävling.

Ställning just nu: Daniel: 0 p (-) | Fredrik: 3 p (-) | Jonas: 5 p (+1) | Tompa: 2 p (-)