Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 106: Huvudet fyllt med Wii 2-rykten

Veckan som har gått har präglats av ett visst rykte. Ett rykte om ett nytt Nintendo Wii. HD-Wii. Wii 2. Anledningen till att ryktena startade var att Game Informer gick ut med säkra källor om att Nintendo kommer att presentera uppföljaren till den enormt framgångsrika konsolen på årets E3-mässa. Huruvida dessa rykten är sanna vet bara Nintendo men Game Informer tycks vara säkra på sin sak.

Bland annat talas det om en ny typ av kontroller med någon slags display (eventuellt med touch-möjligheter) och såklart spel i HD. Det skulle vara riktigt spännande, om det nu blir så, att se Nintendo slopa den vanliga Wii-kontrollen till förmån för nytänkande. Speciellt nu när den tekniken har etablerats till Playstation 3 och när Microsoft har sin Kinect. Nintendo har varit riktigt framgångsrika den senaste tiden när de har testat helt nya idéer och det vore dumt av dem att satsa på konservativa kort nu. Andra rykten har talat om bakåtkompatibilitet och då går det ju inte att byta till en helt annan typ av kontroll, alternativt måste den nya konsolen fortsätta att stödja Wii-mote.

Som sagt, allt detta är bara rykten och spekulation. Men när rykten är så här envisa brukar det ligga något i dem och Game Informer är inte direkt en random blogg utan en hyffsat trovärdig sida. Helt plötsligt känns E3 väldigt avlägset, vi får hoppas att Internet gör sitt jobb och börjar läcka bilder snarast.

3 kommentarer

 1. Peter_Carrot

  Jag tror inte jag vill ha några läckta bilder innan e3.
  Det blir liksom inte samma överraskning då om man redan innan har sett bilder på den.

  Jag är jättepepp på den och jag hoppas på en mer tradionell handkontroll. Fast med en twist såsom Nintendo brukar göra.
  En skärm på kontrollen kan nog bli riktigt bra tror jag.

 2. Fredrik

  Jag hoppas mer på en massa oäkta bilder och sen bli riktigt paff när dom visar upp den riktiga 😀 Hoppas också på något mer traditionellt med twist…. Så med andra ord, håller med dig helt.

 3. Peter_Carrot

  Ja, oäkta bilder får det gärna komma massor av.
  och så ska man bli helt blownaway av hur snygg den verkligen är när man får se den på riktigt.