Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 162: Fredriks favoriter från E3 2011


Precis som Jonas gjorde för ett par dagar sedan tänker jag välja ut mina favoriter från E3 2011. Jonas fokuserade på de mindre titlarna (ok, inte direkt okända spel men inte heller Modern Warfare 3) och jag ska försöka göra samma sak, men kommer säkerligen att misslyckas vid något tillfälle.

Papo & Yo

Först ut blir Papo & Yo som fick en hel del uppmärksamhet bland spelkritiker världen över. En berättelse som inte liknar någonting jag sett tidigare. Spelet handlar om en pojke som heter Quico och hans robot Lulu. I mixen finns också ett monster som blir ännu mer ett monster när han äter grodor (vilka han är beroende av). Det är inte svårt att dra paralleller till det verkliga livet.

BioShock Infinite

Jag kan inte låta bli att välja spelet som väldigt många spelsidor har utnämnt till årets spel på E3 2011, det ser helt enkelt galet bra ut. Miljöerna, karaktärerna… ja allt ser fantastiskt ut. Om det här toppar det första Bioshock (vilket det ser ut att göra) kommer jag gråta av lycka.

Everybody’s Golf

Playstation Vita är knappast ett självklart köp för min del. Jag stör mig inte på namnet eftersom jag inte bryr mig så mycket om namn. Alla namn låter korkade om man funderar tillräckligt länge. Problemet med Vita är att den ger mig samma vibbar som PSP gjorde. Alltså något jag verkligen är intresserad av men som jag inte vet om jag kommer spela på om jag köper en. Jag hoppas att Sony lärt sig av PSP-eran och inte bara släpper stortitlar som man hellre spelar på konsol. Det finns dock några undantag i dagsläget och ett heter Everbody’s golf.

Bastion

Kan bara hålla med Jonas om det här spelet. Varje liten detalj ser omsorgsfullt hanterad ut och berättarrösten som följer en genom äventyret kommer förhoppningsvis inte bli tröttsam utan snarare en frisk fläkt. Summer of Arcade kan inte komma snart nog. Är ni mer intresserade av Bastion kan jag varmt rekomender Giant Bombs videoserie ”buildig the bastion” som finns i fem delar.

Sådär, fyra spel jag verkligen ser fram emot. Utöver självklara saker som Forza 4, Mass Effect 3, Fifa 12, Battlefield 3 och Animal Crossing 3DS såklart. Den stora besvikelsen var utan tvekan Need for Speed The Run som såg bedrövligt ut. Bedrövligt.

1 kommentar

  1. Tompa

    Bioshock ftw! Papo & Yo verkar lite intressant också måste jag säga…