Min spelsamling har nu bantats ned ordentligt. Målet är att enbart äga runt 30 olika titlar till varje konsol jag har. I några sammanhang är det enkelt att nå målet och i andra känns det nästintill omöjligt. Svårast är det till konsoler där jag samlat på mig många spel under en lång period, snarare än tokhandlat under kort tid. I vissa fall kommer det ta längre tid men i några fall har jag redan nått mitt mål.

Den utsortering ger mig också en chans att reflektera kring vilka spel jag äger, varför jag väljer att spara just en viss titel och på så vis skapa någon slags intern greatest-hits-lista till respektive konsol. Vilket faktiskt är ganska underhållande. Vilket faktiskt kan vara en rolig idé att skriva om framöver.

Förutom huvudvärken kring att sälja av allting (vissa saker är enkla att skeppa vidare till trevliga återförsäljare (läs mediapalatset) andra kommer att dyka upp på Tradera och några möjligtvis på eBay). Det kommer att ta tid men jag har inte bråttom. Spelen har fint packats ner i lådor och är i varje fall mentalt redan borta ur samlingen.

Nu har jag ett spelrum där det faktiskt går att få en överblick av samlingen, ett spelrum som det går att andas i och med lite ytterligare sortering kommer det bli en plats där jag faktiskt ägnar majoriteten av min tid med att spela istället för att bara stirra mig trött på överfyllda bokhyllor. Det känns riktigt befriande. Så när jag nu framöver väljer ett spel att skriva en avdammat om, spela in lite video ifrån eller bara sätta mig ner och mysa med så vet jag att jag kommer att ha kul.

Utöver det så håller mitt köpstopp i sig. Inga nya spel eller konsoler innan mitt på juni, med undantag för Persona 5. Jag börjar bli riktigt sugen på Switch och Zelda men dessa får snällt vänta, för även om samlingen minskat ordentligt så finns det fortfarande massvis med spel jag är minst lika sugen att spela som redan står i hyllorna. Det är dags för mig att andas ut och njuta av det jag har istället för att bara blicka framåt på Webhallens releaselistor eller bakåt i min minneslista på Tradera.