Under gårdagen brakade helvetet löst i mitt twitterflöde. Anledningen till detta var att amerikanska Gamestop hade pysslat med lite skumma saker i samband med deras försäljning av Deus Ex: Human Revolution. GiantBomb hade snappat upp information som pekade mot att Gamestop hade öppnat upp deras exemplar av Deus Ex till PC och plockat bort värdebevis som gick att använda för att hämta hem On Live-versionen av spelet. On Live, för er som inte vet, är en spelstreamingtjänst för hemdatorer vilka alltså står i direkt konkurrens med traditionell försäljning av spel. Reklam för den tjänsten var inget som Gamestop ville uppmuntra.

Min relation till Gamestop i Sverige är väl ganska begränsade. Jag ogillar att byta in spel och med tanke på deras löjliga överpriser använder jag butikerna mest för att fönstershoppa lite och sen såklart gnälla över deras överpriser, som jag kände till innan jag in i butiken. Tid väl förbrukad. Square Enix (som ger ut Deus Ex) gick sedan ut med ett mail där man i princip bad om ursäkt och förstod varför Gamestop gjorde såhär. Men hur man än vrider och vänder på det är det ganska slemmigt av amerikanska Gamestop att av rycka av plasten från ett spel, tafsa på innehållet och sen sälja spelen som nya. Det kommer säkert en tung period för kedjans butiksanställda framöver, eftersom det lär vara dem som får ta all skit i den här frågan. Internetfolket är sällan speciellt nyanserat.

Nu över till något helt annat, nämligen Bodycount. Det har dykt upp en ny informativ film kring spelets innehåll och efter att ha analyserat innehållet har jag kommit fram till att det ser ut som ett 74-i-snitt-spel. En given delseger för mig i vår Metacritic-tävling med andra ord. Body Count släpps den 2 september.