Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 321-323: Veckans Fynd – Låt julhandeln börja

Från idag och fram till det vi kallar julafton kommer veckans fynd att fokusera på julklappstips. Årets julklapp borde nämligen varje år vara tvspelsrelaterad. Men eftersom det är fler än jag som tycker till i den frågan är det tydligen den färdigplockade matkassen som gäller i år. Trams säger jag och tänker göra allt för att istället uppmuntra till ohämmad konsumtion av tvspel och allt som hör därtill. Först och främst en viktig regel. Spel är dyra och i allmänhet är det betydligt billigare att blicka utanför Sveriges gränser för att göra bättre affärer. Exempelvis ligger Amazon i England väldigt ofta minst 100 kronor lägre än deras svenska konkurrenter på fullpristitlar. Dessutom är det fraktfritt om man beställer för över 25 pund. Du kan med andra ord köpa fler spel eller tillbehör till de förväntansfulla julklappsmottagarna om du inte går till en Gamestop-butik. Köp aldrig spel där.

Första kategorin av julklappstips (alternativt saker som borde upp på din önskelista) är samlarutgåvor. Vill du få personen som du riktar klappen till att känna sig lite extra speciell, duger det inte med en vanlig utgåva. Men det förstår nog alla. Här kommer tre heta tips och vart du ska fynda dem.

1. Legend of Zelda: Skyward Sword (Wii): Första omgången av nya Zelda kommer med en CD fylld av orkestrerad musik från spelserien, vilket såklart är en fantastisk bonus i sig. Men vill du lägga ribban lite högre så finns även en utgåva där en guldfärgad Wii-mote ingår, och vem kan motstå en sådan? I Sverige ligger priset för den utgåvan runt 1000 kronor. Köp den på Amazon istället för ungefär 550 kronor.

2. Tales of Monkey Island – Collector’s Edition (PC): Vill du ut på ett mer humoristiskt äventyr och föredrar hemdatorn framför Wii går det aldrig att rekommendera Tales of Monkey Island tillräckligt. I den här utgåvan ingår episod ett till tre samt lite roliga tillbehör som en piratpeng och dricksglasunderlägg. Prislappen ligger på cirka 300 kronor. När vi nu håller på att prata datorspel vill jag att ni kollar den här specialutgåvan också.

3. Batman: Arkham City (PS3): Sist ut får bli specialutgåvan av Arkham City, ett spel som alla borde spela. I varje fall när ni hittar lite ledig till från Skyrim. För ungefär 550 kronor får man förutom spelet en liten staty, animerad film, spelmusiken, en artbook och lite annat. På Gamestop skulle jag gissa att man betalar mer för den vanliga utgåvan av spelet.

Tre speciella fynd inför jul. Nästa vecka blir det fokus på hårdvara. Låt julhandeln börja.

14 kommentarer

 1. Tompa

  Mycket bra tips. Jag vill i princip ha alla som du beskrev. Arkham City får det bli när xbox-varianten sjunkit i pris! Det där robotspelet var ju så läckert och snyggt att jag nästan grät lite glädjetårar.

 2. Jonas

  Ja, Machinarium är grymt. Det måste du lira om du gillar peka-och-klicka-spel Tompa.

 3. Pelle Duveblad

  Zelda är klockren (om man har ett Wii, Arkham City med staty står redan i hyllan och Monkey Island har jag inte tid för. Jag har inte många att köpa spelklappar till, så jag ser till att önska mig desto fler. Själv är jag egentligen mest intresserad av samlarutgåvan av Metal Gear Solid HD Collection, som inte kommit till Europa än. Den är faktiskt mycket billigare på Webhallen (http://www.webhallen.com/spel/playstation_3/143993-metal_gear_solid_hd_collection_limited_edition) än på amazon (http://www.amazon.co.uk/Limited-Metal-Gear-Solid-Collection/dp/B005PSTTJA/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1321893725&sr=8-7). Annars lockar den limiterade utgåvan av 3DS+Zelda väldigt mycket (http://www.webhallen.com/spel/nintendo_3ds/144125-nintendo_3ds-basenhet-zelda_ocarina_of_time-limited_edition_bundle). Det är dyrt att vara samlare…

 4. Tompa

  Har du lirat det Jonas? Jag älskar ju Monkey Island så om det är som det så måste man kanske slå till… som om man inte hade tillräckligt med spel att lira redan… :S

 5. Fredrik

  Har inte spelat så mycket av Machinarium, med det jag testade var väldigt bra.

 6. Andreas Ringblom

  Lite off topic men det slog mig nyss att ni måste har startat denna sida ganska exakt samtidigt som Crosby skadade sig och fick vila huvudet. Hmm, bara slump?

 7. Andreas Ringblom

  Och var är bilderna på Jonas och Tompa? Skärpning. Kan man som dödlig lägga till en bild?

 8. roadkill03

  Bra tips men jag kommer nog ha fullt upp med skyrim resten av året. 🙂

  Andreas:
  Siten använder sig av http://sv.gravatar.com/ en väldigt smidig tjänst 🙂

  Jag har legat på Jonas om det där men han är för lat för att fixa. :/

 9. Bula

  Jonas lat? Nääää.. 😛

 10. Pelle Duveblad

  ”Din kommentar inväntar godkännande”. Vad menas?

 11. Tompa

  Andreas: Han blev väl skadad 1 januari första gången och vi startade ju på årets första dag, så det är ju mer eller mindre exakt samma dag. Förberedelserna för detta startade dock lite före nyårsdagen. 😉
  Pelle: Eftersom du bifogade länkar galore så trodde nog filtret att du var en mega-spam-robot. Har släppt igenom dina tips nu.

 12. Jonas

  Tompa: Ja, jag spelade igenom det när det kom, riktigt bra. Tar inte så jättelång tid heller, man hinner nästan igenom det på en kväll eller två utan att svettas.

 13. roadkill03

  Andreas: Märker du hur dem helt ignorerar våra kommentarer ang bilderna?

 14. Andi

  Jag ser det Nilke, mycket dåligt.