Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 328-330: Veckans Fynd – hårda klappar

Förra veckan tipsade jag om lite olika specialutgåvor av spel som en del av tvspelsdagbokens julklappsservice. Den här veckan tänkte jag fokusera på hårdvara. Tänk på att man inte är komplett förrän man kan välja spel från alla hyllor i en spelbutik. Så saknar dina nära och kära någon av spelplattformarna behöver du se till att lösa det problemet omedelbart. Riktar du presenten till någon som redan äger ett Wii, en Xbox 360, en PSP, en hemdator, ett Playstation 3, en DS och en 3DS, ja då kan det vara läge att fokusera på tillbehör istället. Dags att fynda klappar.

1. Nintendo 3DS – Att köpa en 3DS kan kännas lite som att köpa grisen i säcken. Förutom Super Mario 3D Land finns det inte riktigt någon anledning att springa ut och köpa en omgående. Men med Mario Kart 7 på ingång och Animal Crossing i horisonten börjar det äntligen likna något. Så här lagom till jul har Nintendo slängt ihop lite olika paket som kanske kan vara av intresse. Paketen kostar runt 2000 kronor och finns i tre varianter. Den fösta bundlen kommer med en vit 3DS och Super Mario 3D Land, tyvärr har man inte valt att slänga på något Mario-motiv på den, men kartongen är i varje fall färgglad och fin. Bundle nummer två är en Zelda-firar-25-år-utgåva och är läckert designad i svart och guld, självklart medföljer även Ocarina of Time. Sist ut är en rosa 3DS med Nintendogs+cats. Så känner du någon som drömmer om att bada husdjur men hindras av olika åkommor, är det här den perfekta klappen att ge bort.

2. DJ Hero – Jag kan köpa att de flesta säkert är rejält utbrända på allt som heter musikspel. Men jag måste samtidigt hävda att DJ Hero 1 och 2 antagligen är bland de bättre spelen som blivit helt ignorerat av massorna. Men nog om spelet, det följer med en turntable, vilket, tillsammans med Dreamcast-maracas, kanske är bland de grymmare speltillbehören som finns. Det brukar vara ganska lätt att fynda DJ Hero runt om i butiker och på nätet till alla möjliga format. Siba säljer DJ Hero 2 med turntable till Playstation 3, Xbox 360 och Wii för 199 kronor styck. Även om det inte riktigt framgår av Sibas hemsida (när ska de stora varuhusen lära sig göra bra hemsidor?) är jag ganska säker på att första DJ Hero också är inkluderat i bundlen. Det vore korkat att inte slå till på ett sådant fantastiskt spel och tillika fantastiskt tillbehör till det priset. Har du ingen att ge bort det till, köp ett till dig själv.

3. Playstation 3 – Ingen annan konsol känns lika komplett som en Playstation 3. Den är snygg, den har bra spel, en kompetent blu-ray-spelare och användargränssnittet är minimalistiskt vackert. För den som faktiskt är intresserad av både film och spel är den också löjligt prisvärd. Spelbutiken säljer utgåvan som kommer med en 320 GB hårddisk för 2155 kronor. Men de flesta kanske redan har en PS3, i varje fall en svart. Tidigare i år tittade vid med avund på japanerna som fick bekanta sig med den underbara vita PS3:an och nu äntligen har den kommit till Sverige. Men, och det här är ett stort men, den finns bara att köpa på Gamestop. I vilket fall som helst kostar den 3199 kronor (ouch…) inklusive två handkontroller. Jag som redan äger en vit handkontroll känner ett extremt habegär just nu, alla som känner mig och tycker jag varit rimligt snäll i år, notera detta.

Sådär, tre heta tips. Hårdvara gör alla lyckliga, och du vill väl att det ska bli en lycklig jul, eller?

3 kommentarer

  1. Tompa

    Jag måste säga att den guldiga 3ds:en var svenaläcker. Dock håller jag nog fast vid att en svart ps3 är snyggare. 😉

  2. Pelle Duveblad

    Att DJ Hero inte blivit en säljarsuccé tackar jag övre makter för, house-musiken är fruktansvärd som den är. Jag har alltid haft svårt för vita maskiner, PS3 likaså. En grå-silvrig, absolut, men vit… Zelda-3DSen är däremot klockren, den designen gör att man absolut är redo att punga ut de extra hundralapparna (vilket samtidigt får en att undra över vilken lättlurad konsument man egentligen är…)

  3. Andreas Ringblom

    Funderar på att ge Annie en rosa 3DS. Hon börjar bli stor nog för att börja spela på allvar. 🙂 Tack för tipset (stavfelet är kvar dock).