Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 49: Tillbaka till 1993 och Jurassic Park

Tillbaka till 1993 och Steven Spielbergs Jurassic Park. En extremt välgjord film för sin tid och jag skulle vilja påstå att den numera går in under kategorin klassiker. Två hyggligt bra uppföljare blev det och även några spel som inte gjorde några större avtryck i spelhistorien (?). Idag dök det plötsligt upp en debuttrailer från Jurassic Park – The Game och tydligen släpps det redan under våren 2011. Jag fattar ingenting.

Efter att ha kikat på trailern känns det bara så fel och säkert 10-20 år för sent. Det ser oerhört mediokert ut och de har ju inte ens med musiken från filmen? Jag fattar ingenting…tills jag gör lite research. Det visar sig att det är Telltale Games som utvecklar och att det är ett äventyr uppdelat på episoder. Studion har bland annat gjort uppskattade episoder av Sam & Max, Tales of Monkey Island och Back to the Future tidigare och kanske kan de lyckas även med Jurassic Park. Personligen är jag ändå skeptisk (vart är musiken!?) och börjar istället fundera på om jag borde skaffa Jurassic Park på Blu Ray.

Jurassic Park – Spelet

Jurassic Park – Filmen

1 kommentar

  1. Tompa

    Ååh underbar film, och jag tror jag hade ett spel till min Sega Mega Drive på den tiden. Det var dock ingen höjdare vill jag minnas… 🙂