Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 560-563: Framtiden för musikspel och Veckans fynd

Eran för de många plastinstrumenten är med största sannolikhet över. I varje fall för den stora massan. Att det skulle komma ett nytt Rock Band eller Guitar Hero som på allvar väcker liv i plastinstrumenten är inte speciellt troligt. Men det finns ett par ljusglimtar för de som saknar riktigt bra musik- eller rytmspel.

Jag har alltid älskat musikspel/rytmspel. Antagligen för att jag själv spelar instrument och lätt hittar den taktkänsla som oftast krävs av spelaren. Jag roade mig med Donkey Konga och äger fler bongotrummor till Gamecube än vad jag behöver. Jag har alltid varit lite sur över att jag inte fick tag på några äkta maracas till mitt Samba de Amigo till Dreamcast. Jag köpte superdyra trummor till Rock Band och vet inte hur många plastinstrument som konkurrerar om utrymme i min klädkammare. I helgen hittade jag en ny spelkompis som inte kräver mer än en vanlig kontroll för att har roligt med. Nämligen Beat the Beat: Rythm Paradise till Nintendo Wii.

Rythm Paradise-spelen har funnits på marknaden länge. Det tog lång tid för den senaste versionen att nå Europa men nu finns Beat the Beat äntligen på marknaden även för oss. Spelet är som namnet avslöjar ett rytmspel som kräver exakt taktkänsla för att bemästra alla små genialiska minispel. Beat the Beat är galet japanskt med allt vad det innebär. Tänk Wario Ware fast med fokus på rytmer och musik. Sanslöst roligt. Slänger med ett klipp från Beat the Beat: Rythm Paradise för den som är sugen.

Inom en snar framtid släpper Harmonix sitt Rock Band Blitz vilket jag verkligen ser fram emot. Tanken är att spelet ska använda alla de låtar man redan laddat ner till vanliga Rock Band (och för min del är det ett gäng) vilket låter som en bra plan. Blitz ser ut som en vansinnig arkadupplevelse som säkerligen gör sig bra med några kompisar i samma rum. För ett par dagar sedan dök det upp ett nytt klipp från spelet Matthew Nordhaus från Harmonix berättar mer. Titta.

Veckans fynd går till 343 Studios första kliv in i Halo-världen. Närmare bestämt deras uppfräschning av Combat Evolved. För fåniga nio pund är det ett självklart köp.

4 kommentarer

 1. Tompa

  Beat the Beat verkar heeeeeeeeelt underbart!

 2. Pelle Duveblad

  Jag har spenderat en hel del tid med demot till Theatrhythm: Final Fantasy. Enda anledningen till att jag inte köpt det är att jag inte varit i närheten av en spelaffär. Det är Final Fantasy-musik med RPG-mekaniker inslängt i mixen. Den som gillar rytm-spel, Final Fantasy-musik eller både och gör sig en otjänst om han/hon inte testar demot.

  Blitz ser förövrigt väldigt roligt och bra ut. Som allt annat Harmonix rört.

  http://www.youtube.com/watch?v=iHqIsFHFGrQ

 3. Fredrik

  Japp, Theatrrythm ser bra ut det också. Är dock inget stort FF-fan direkt, men det här kanske är vägen in 😀

 4. Pelle Duveblad

  Är några timmar in i Final Fantasy VII tillsammans med en kollega och jag kommer garanterat skaffa FFX när det kommer i HD. Har länge velat bli ett Final Fantasy-fan, men det har liksom inte funnits tid eller ork. Med Theatrerythm är jag ett steg närmare Japans skruvade Fantasy-industri, vilket känns nördigt och bra.