Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 779: Destiny och Sony

Nu har Bungie äntligen visat upp sitt nya projekt – Destiny. Och visst ser det lovande ut. Något slags storslaget rymdepos med fokus på multiplayer. Kanske inte helt otippat. Människor mot rymdpersoner. Destiny ska fokusera på egenskapade klassbaserade karaktärer. När jag läser om det låter det som en First Person Shooter fast med inslag av rollspelande. Allt ska äga rum online, men inte som ett MMO, eller kanske som ett MMO, eller inte. Som vanligt är det många saker som snarare väcker frågor än besvarar dem. Inte speciellt konstigt i början av en PR-kampanj av det här slaget. Här kommer i varje fall en liten videodokumentär som beskriver projektet, typ.

Information från Bungie i all ära, nu över till veckans stora händelse. Nu på onsdag kommer Sony att presentera sin nästa konsol. Låt oss kalla den Playstation 4. Förväntningarna från vår sida är skyhöga och den senaste tiden har vi vadat igenom rykten av olika slag. En kontroll med display på? Alltid online? Etcetera, etcetera, etcetera. Vi har väntat länge nog på en ny konsol nu och vi hoppas på ett Sony i storform. Här kommer vår personliga önskelista av vad vi kommer att få se på onsdag. Två dagar kvar!

– Maxpris på 4000 kr
– Att vi faktiskt får se konsolen
– Att vi faktiskt får se mer än ett ankdemo
– Utannonseringar av ett par nya IPs
– Lansering samtidigt över hela världen
– Markant visuell skillnad jämfört med PS3:s snyggaste titlar
– Utveckling av Playstation Plus (Spotify för äldre spel)
– En sjukt snygg pryl

Tiden för konferensen är 18:00 EST vilket borde bli klockan midnatt här. Håll utkik på denna sida. Som uppladdning rekommenderar vi att titta igenom tillbakablickarna Sony släppt de senaste dagarna.

4 kommentarer

 1. Andreas

  Spännande x2. Inte för att jag kommer köpa Sonys nya men det ska ändå bli skoj att höra vad de har på gång.

 2. Pelle Duveblad

  Jag tror och hoppas att Gaikai-köpet verkligen visar sig. I teorin ska man då kunna streama spel till vilken hårdvara som helst. Blanda in PSVita i den leken, och det hela kan bli mycket, mycket intressant med PS4-spel on-the-go.

 3. Jonas

  Köpte ju en PS3 för The Last Guardian så jag får väl köpa en PS4 av samma anledning också antar jag. Denna gång väntar jag nog tills spelet faktiskt är ute dock… Kanske blir en PS5 istället?

  Destiny ser väldigt lovande ut dock.

 4. Pelle Duveblad

  Det bästa Sony kan säga ikväll är att The Last Guardian är releasespel. Då tvingar de mig att köpa den dag 1.