BOOM! Det hade tisslats och tasslats att det nu äntligen var dags att se Team Ico’s spel igen. Med ord och inga visor inledde Sony med The Last Guardian, och världen kändes med ens som en bättre plats att leva på. Släpps 2016 till PS4, vilket känns som en alldeles för lång tid, med uppenbar risk för att bli ännu längre. Sedan fick vi se vad Guerilla Games pysslat med senaste åren – Horizon: Zero Dawn. Horizon har ett onekligen intressant koncept, där framtida människostammar söker svar om sina föregångare, oss, och deras stora städer. Samtidigt lever de sida vid sida vid enorma maskiner. Ett stort plus är att vi såg gameplay. Detta följdes av Street Fighter V och ett nytt Hitman, det senare utan varken undertitel eller gameplay. Sedan…

BOOM! Många är vi som har skrattat, eller gråtit, åt Square Enix försök att skapa intresse för Final Fantasy VII till PlayStation 4. Men så, helt plötsligt, kom vad så många väntat på så länge – Final Fantasy VII Remake. Själv längtar jag bara till att faktiskt köra igenom spelet. Sedan bjöds det på lite indie-spel, innan…

BOOM! Christian och Frexxi har haft otaliga diskussioner om huruvida Shenmue är fantastiskt eller mediokert, om Shenmue III bara är vad fansen tror att de vill ha eller om det är vad de faktiskt behöver. Nu är Shenmue III på Kickstarter, och har bara på några timmar nått sitt mål på 2.000.000 dollar. Själv har jag ingen relation till Shenmue III och jag har aldrig sponsrat ett spel via Kickstarter, men jag älskar när gamla myter blir verklighet.

En annan highlight var Media Molecules Dreams. Kryptiska filmer lämnade mig förbryllad och intresserad, titta nedan så förstår ni. Självklart avslutades showen med Nathan Drake och Uncharted 4: A Thieves End. Vid det här laget har jag förstått att Uncharted 4 inte kommer vara något mer än bara ett nytt Uncharted som vi känner det, vilket är synd. Det får mig dock att bli exalterad över vad Naughty Dog mer håller på med, för något måtte det vara.

Man kan ifrågasätta hur mycket dessa bomber faktiskt kommer att prestera i slutändan. Det är vansinnigt efterlängtade projekt, men det finns gott om anledningar för skepsis hos alla tre. Men, i slutändan finns det bara en sak i hela världen som spelar roll, och det är att The Last Guardian finns. Härnäst kikar vi på Nintendo, kl. 18 ikväll svensk tid.