Retro, nytt och allt däremellan.

Frexxi vs. the Kinect: Rond 4

Jag har nu kommit fyra veckor in i det här experimentet. Min energinivå har definitivt ökat precis som min tolerans för dåliga spel. Det vansinnigt enformiga Kinect Adventures börjar som tur är lida mot sitt slut. Jag har klarat alla äventyr och vill jag spela mer måste jag nu gå över till Free Play eller Time Trial. Som tur är finns det achievementpoäng att hämta där vilket gör att en före detta poängmissbrukare som jag orkar kämpa vidare.

Även Dance Central (som utan tvekan är det bästa spelet till Kinect) har avklarats – på easy. Mitt mål är att försöka jobba igenom det på medium men frågan är om min koordinationsförmåga kan hantera den uppgiften. Your Shape är ett evighetsspel och den minst sagt ansträngda relationen till min personliga tränare gör att det tar mot att ens starta upp skiten.

Fördelen med Your Shape är att jag blir riktigt utmattad av att spela det. Jag märker att det har effekt och det är nog orättvist att kräva hög underhållningsnivå av ett träningsspel. Bara att kämpa på, trilla ihop på golvet, ta sig upp och ta sig vidare. Med tanke på att Kinect Adventures lider mot sitt slut behöver jag hitta en ersättare för att fortsätta hålla träningen så varierad som möjligt. Frågan är bara med vad. Den hetaste kandidaten just nu är Rares bidrag till kinectvärlden. Stackars Rare.

Kom gärna med andra förslag, i nästa rond kommer ett nytt spel ha gjort entré i min träningsrutin och det får gärna vara något som är spelbart. Just ja data. Minus 3,6 kilo från startvikten. Framsteg.

3 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Du kan inte bara räkna kilon eftersom du bygger muskler (som väger mycket mer än fett)

  2. Andreas Nyström

    Pelle: Eftersom han går ner i vikt bygger han ingen muskelmassa som väger mer än fett. Du måste lägga på dig fett för att bygga muskler. Han kommer däremot se väldigt definierad ut inom viss tid.

  3. Pelle Duveblad

    Haha, jag ska inte leka biolog, du har säkert rätt. Jag menade bara att ett vanligt misstag är att någon som precis börjat träna inte tycker att de gör några framsteg för att de inte går ned i vikt, då anledningen till det är att man i och med träningen har byggt muskler.