Retro, nytt och allt däremellan.

Tvspelsdagboken vs. Metacritic: Bodycount

Den som har läst första delen i den här artikelserien vet att vinsten i vår högst interna Metacritic-tävling är ett exemplar av det spel som får sämst snittbetyg av alla våra utvalda spel. Antagligen kommer vi att kräva att vinnaren också spelar igenom hela spelet utan något gnäll eller motstånd. Den hetaste kandidaten att få agera vinstpris just nu är Bodycount från Codemasters.

Codemasters är mest kända för sina bilspel. Dirt, Toca Race Driver och GRID är alla gedigna titlar som definitivt inte skämt ut sig. Men utvecklaren och utgivaren har en bredare repertoar än så. Bland annat har de skapat den taktiska shootern Operation Flashpoint och så får vi inte glömma Dirty Dancing – The Game. Bredden saknas med andra ord inte. Men istället för att vi försöker förklara vad Bodycount är, får Codemasters PR-folk ta hand om den saken själva. Vi citerar: “Bodycount rips apart the first person shooter as genre-defining gunplay comes alive in a balletic orgy of bullets and destruction”. Låter väl lovande? Ett snittbetyg på 52 talar sitt tydliga språk.

Fredrik (gissat snitt 74): ”Jag känner mig faktiskt lite lurad på den här punkten. Jag trodde på Codemasters och någon mumlade om att det skulle bli en spirituell uppföljare till Black, vilket lät trevligt. Åter igen visar sig min naivitet och jag ska försöka lita mindre på förhandssnack i framtiden. Resultatet visade sig snarare bli in spirituell uppföljare till en hög med skit. Kul.”

Thomas (gissat snitt 73): ”Betyget i BodyCount blev en snedträff av samma rang som Elmander brukar hamna i när han drar på sig landslagströjan, om inte ännu värre. Här får jag skylla allt på mina kära tvspelskollegor som jag lät mig luras av i poängdiskussionen. Lärdomen inför framtiden lyder: Själv är helt klart bäste dräng.”

Jonas (gissat snitt 71): ”Ibland kommer dom där spelen som kritikerna älskar att såga. Kanske för att vi alla måste såga ett spel då och då för att må bra inombords. Bodycount blev ett sådant spel. Jag borde ha förstått det. Nåja, jag var närmast i alla fall.”

Daniel (gissat 75):”Den spirituella uppföljaren till Black – det var det som ekade i mitt huvud när jag tänkte på Bodycount. Det kommer säkert trilla in både sexor, sjuor och åttor – utan tvekan. Så gick mitt resonemang och vem vet, kanske var det bara några månaders fiputsning bort från att landa på 75 i snitt. Jag är besviken.”

Ställning just nu: Daniel: 2 p | Fredrik: 0 p | Jonas: 3 p | Tompa: 1 p

Komplett lista och regler för vår Metacritic-tävling hittar du här.

Tvspelsdagboken vs. Metacritic: Driver San Francisco
Tvspelsdagboken vs. Metacritic: Deus Ex

2 kommentarer

  1. Tompa

    Jämnt i tävlingen so far åtminstone, ingen som gjort ett dunderryck direkt. 🙂

  2. Daniel

    Haha, nej ingen som har 9p (full pott) direkt….