Jag har en del uppenbara kontrollbehov, speciellt när det kommer till min spelsamling. En stor del av min samling har jag försiktigt packat undan i kartonger eftersom de annars skulle äta upp min lägenhet, men de spel jag har framme står fint uppradade i hyllan. De är inte sorterade i bokstavsordning men efter plattform och genre. Att låna ut spel är det värsta jag vet eftersom min samling då inte känns komplett. Som jag sa, kontrollbehov.

För att späda på det här problemet har jag under ganska lång tid försökt hitta ett program för att hjälpa till med organisationen av mina spel. Jag har ingen större lust att lära mig databashantering för att skapa ett eget system utan tycker att något sådant redan borde finnas på marknaden. Gärna något som också går att synka med mobila enheter. För vem vet, jag kanske vill njuta av min samling även på bussen.

Men nu har jag kommit till en punkt där jag nästan ger upp. Jag har testat Game Vault till iPhone, som är enkelt och trevligt, men som bara finns just till iPhone. Det duger inte. Jag har köpt och lekt en del med Delicious Library 2 till min Mac och i det kan man scanna in EAN-koden och få upp en massa rolig info om spelen. Dessutom sorterar man enkelt in dem i olika bokhyllor. Helt perfekt om det inte vore för att det inte hittar spel som är köpta i Sverige utan kan bara hitta titlar från amerikanska, brittiska eller tyska databaser. Hela idén är ju att jag vill komma bort från att manuellt behöva mata in en massa information. En del större spelsidor (som exempelvis Gamespot) erbjuder också funktioner för att hantera sin samling, men dessa är ofta för röriga eller tröga.

Så nu behöver jag hjälp. Antingen ber jag Jonas bygga in en sån här funktion på tvspelsdagboken, men jag tror han kommer slå mig i ansiktet då, eller så finns det någon vänlig själ där ute som kan komma med lite bra tips, vilket skulle göra mindre ont. Jag vill bara ha min spelsamling fint insorterad i den virtuella världen, inte bara i den fysiska och jag orkar inte gå till en terapeut för att ta bort det behovet. Sökandet går vidare. Hittar jag till slut något bra program och börjar strukturera upp min spelsamling lovar jag att återkomma om den saken.


Inte vad jag söker.