Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 10: Infamous 2, Kinect & premiär för veckans fynd

Många har väntat på besked huruvida det ska komma Kinect-stöd till PC. Och nu tycks så bli fallet. Enligt den tyska hemsidan pcgames.de ska Steve Ballmer ha bekräftat PC-stöd för Kinect inom en snar framtid. Av vad vi sett hittills kan detta bli intressant, men frågan är hur stort intresset är för Microsofts rörelsekänsliga älskling bland PC-spelarna. Om inte annat får vi säkert se fler tokiga youtube-klipp i framtiden.

Det har också dykt upp ny information om Infamous 2 till PS3. För er som inte har spelat ettan i serien kan det enklast beskrivas som ett action/äventyrsspel i en öppen värld, där ens beslut får konsekvenser och där man har superkrafter. Ja, ni har hört den förut. Faktum är dock att ettan var riktigt jäkla bra och att tvåan i min bok är ett av de mest intressanta släppen i år. Istället för att gå in på detaljer om vad som är nytt i del två nöjer jag mig med att repetera de buzzwords som Sucker Punch hävde ut sig i sin pressrelease. Vad sägs om dessa Key Features: True Superhero Experience, Advanced Super Powers, Evolved Morality System, All-New Open Dynamic World och Enhanced Urban Exploration. Jag vet inte om jag ska skratta eller bli uppriktigt upphetsad. Hur som, spana in gameplay-klippet och slå på hypen.

Premiär för veckans fynd. Som en extra samhällsinsats här på tvspelsdagboken.se kommer vi varje måndag att tipsa om veckans fynd. Det kan vara ett prisvärt nedladdningsbart spel eller något som finns att köpa billigt i en nätbutik. Vi är inte ute efter att göra smygreklam för någon specifik återförsäljare utan tipsar om sånt vi springer på under våra köporgier online, och självklart länkar vi direkt till produkten. Man kan köpa sig lycklig.

Den här veckan vill jag slå ett slag för Vanquish som är en sanslöst röjig shooter till Xbox 360 & PS3. Spelet har utvecklats av Platinum Games som även gjorde Bayonetta. Om inte det är nog för att säljas in på spelet finns det en achievement för att tända en cigg och slänga den mot fienden för att distrahera den, och sen skjuta i den i småbitar. Upprepa tio gånger, blipp, 30G. Och om inte heller det är nog så går det för futtiga 22 pund till Xbox 360 (cirka 240 riksdaler) på brittiska amazon. Om du hittar det till ett billigare pris får du gärna länka i kommentatorsfältet.

8 kommentarer

 1. roadkill03

  Hittade det för 17 pund på zavvi http://www.zavvi.com/games/platforms/xbox-360/vanquish-with-lenticular-sleeve/10086636.html#top

  en pund i frakt tillkommer.

  Dock blir det inget köp för mig. Har för många inplastade spel i hyllan redan.

 2. Fredrik

  Riktigt bra pris! Och man kan aldrig ha för många inplastade spel i hyllan, aldrig.

 3. harkel

  ”sanslöst röjig shooter till Xbox 360”

  Det finns till PS3 också.

 4. Fredrik

  harkel – det har du såklart rätt i. Fastnade nog lite i att det låga priset var just till xbox, även om det inte var mkt dyrare till ps3.

 5. Moose

  Finns det någon officiell förklaring från sucker punch till varför de ändrat huvudkaraktärens röst och utseende?

 6. Moose

  Märkte iofs att utseendet inte diffade lika mycket på den versionen av gameplaytrailern som du länkat till, men röstfrågan kvarstår
  P.s.
  Ska försöka hitta länk till den trailer jag syftar på.

 7. Moose

  Den trailern jag såg var precis likadan som den du länkat till men ”cole” såg ut som han gör i den här:
  http://www.youtube.com/watch?v=Ii_QYfHhg_c

 8. Fredrik

  Håller med om att röstskådespelarfrågan är riktigt skum. Kan vara så att dom backat. Usch, nu kommer jag tillbringa på tok för mycket tid som internetdetektiv 😀