Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 1029: Playstation 4, Gamex & Veckans fynd

Släppet av Playstation 4 närmar sig med stormsteg. Vi passar på att utvärdera Playstation 3 och vilka avtryck den har gjort på oss. I USA, där konsolen släpps den 15 november, finns redan den nya kontrollen till salu i det vilda. Kontrollen är fortfarande en av de saker jag ser fram mot mest när det gäller Sonys nya hårdvara och kan inte nog understryka behovet av en kontroll som faktiskt fungerar med de flesta sorters spel. Det har också rapporteras om en ”day one patch” till PS4:an vilken ska putsa till följande, ganska relevanta saker:

– Fjärrspelande via Vitan.
– Kunna utnyttja andra enheter som andraskärm.
– Inspelning och streamning av eget material.
– Spela spel medan de laddar ner.
– Logga in som olika användare.
– Röstchattande.
– Ansiktsigenkänning och röststyrning.
– Bakgrundsmusikspelare.
– Onlinespelande.
– Spela Blu-Ray och DVD.

I helgen kommer vi att vara på plats i Kista för årets upplaga av Gamex. Förutom Playstation 4 och Xbox One kommer vi att hålla utkik efter ett gäng stortitlar som kommer att finnas på plats. Det första och för min del mest intressanta är Dragon Age Inquisition från BioWare Edmonton. Är riktigt nyfiken på om den nya delen kan väcka liv i en något anonym spelserie. Spel nummer två är årets mest omtalade uppskjutning – Watch Dogs. Antagligen var spelet inte i skick att släppas men det innebar en ganska tuff smäll för Ubisofts aktiekurs. Sen kommer även The Division att finnas närvarande vilket kanske kan bli något.

För att inte helt släppa konceptet är det läge för ett veckans fynd. Behöver du ett äventyr att dyka ner i för att hantera höstmörkret? Klicka här.

2 kommentarer

  1. Erik Pomerleau

    För mig är ps4 kontrollern inget att hänga i julgranen 🙁 blir spännande att se vad resten av världen kommer tycka!

  2. Fredrik

    Bara den är ordentligt mkt bättre än PS3-kontrollen blir jag nöjd.