Det är inte bara snack om en ny konsol från Nintendo längre. Under veckan har även rykten om en ny Xbox lyckats få utrymme på internet. Knappast några saftiga rykten dock. Det är develop-online.net som rapporterar om att en ny Xbox (eller snarare dess konfiguration i en pc-låda) ska finnas på Electronic Arts så deras utvecklare kan börja bekanta sig med hårdvaran. Samma källa menade också att Microsoft troligtvis skulle visa upp den på E3 som äger rum den sjunde till nionde juni i Los Angeles.

Nyheten blev senare uppdaterad då en annan källa menade att det är högst osannolikt att Microsoft skulle visa upp ny hårdvara på E3. Självklart har varken Microsoft eller Electronic Arts valt att kommentera – i vanlig ordning. Alla dessa rykten ger mig, om inget annat, fjärilar i magen inför E3. Det blir till att nattuggla framför datorn med en termos kaffe för att sluka i sig allt som kan dyka upp på det tre jättarnas presskonferenser. Nintendo kommer säkerligen att visa upp en ny konsol, Microsoft – antagligen inte, och Sony kommer få slipa ordentligt på sin presskonferens om de väljer att adressera PSN-katastrofen.

Uppdatering: Electronic Arts talesman Jeff Brown ska nu ha meddelat IdustryGamers att dessa rykten är helt osanna. Den som lever får se, antar jag.