Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 1566: PS Plus, Hall of fame & P.T.-galenskaper

Medan jag sitter här och väntar på att Giant Bombs Big Live Live Show Live 2015 ska dra igång passar jag på att slänga ihop lite information med mer eller mindre nyhetsvärde. Först ut blir titlarna för maj månads Playstation Plus till Playstation 4. Vi kommer att få lägga vantarna på Hohokum (som av vad jag hört ska vara något av en… upplevelse), The Unfinished Swan, Race the Sun och Guacamelee! Super Turbo Championship Edition. Det sistnämnda kommer jag att sätta tänderna i direkt. Inte bara på grund utav det fantastiska namnet utan för att jag aldrig tog tag i det när det släpptes till Playstation 3. För det ser onekligen jäkligt kul ut.

Sedan så håller ett museum i New York på att skapa ett Hall of Fame för tvspel och idag listades de femton finalister som har blivit nominerade för inträde. Listan känns (inte alls konstigt) ganska förutsägbar med titlar som Pong, Pac-Man, The Legend of Zelda och Space Invaders för att nämna några. Lite mer otippat är kanske Angry Birds, men men. Hela listan hittar du här.

Sist ut så måste jag bara nämna de galenskaper som har uppstått i samband med att Konami valt att plocka ner P.T. från Playstation-butiken. Idag ska tydligen vara sista dagen som det går att ladda ner teasern för det nu nedlagda Silent Hills. Detta har resulterat i guldgrävande eBay-försäljare som hoppas få 1000 pund eller mer för en PS4 med P.T. installerat. Förhoppningsvis är det ingen som är tokig nog att nappa på det, men det får onekligen mig att igen tänka på vad digitala släpp innebär för bevarandet av spel och, i det här fallet, demos. Har P.T. upphört att existera nu? Eller kommer folk hitta lösningar för att kunna ta del av den spelupplevelsen på andra sätt? Frågor som helt klart är värda att diskutera.

1 kommentar

  1. Pelle

    Jag tänker på vad digitala släpp innebär för oss ”scalpers” som gillar att spekulera på spelsläpp och och sälja för hutlösa priser. Jag menar, hade P.T. varit ett fysiskt spel hade jag i nuläget kunnat sälja det som ”factory sealed” och tjäna tre gånger så mycket pengar…