Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 180-182: Bärbara sommarnöjen äger rum i skolans värld

Under sommaren vaknar de bärbara plattformarna för min del. Man är ute på resande fot en hel del och då behöver spelberoendet få sitt genom portabla medel. Tyvärr samlar min 3DS fortfarande damm och har konsekvent hamnat i skamvrån. Ocarina of Time står såklart på inköpslistan men innan det dyker upp något nytt som verkligen fångar mitt intresse ser maskinen ut att få stå kvar i ovan nämnda vrå ett tag till.

Istället har min DS Lite fått jobba betydligt hårdare och efter att ha sänkt ytterligare timmar i spel som Animal Crossing, Advance Wars Dual Strike och Mario Kart inser jag att Nintendos DS är min absoluta favoritmaskin av det portabla slaget. Den maskin jag har haft svårast att förlika mig med vad gäller spel är min Iphone. Som oftast är kontrollerna bökiga och utvecklare envisas med att släppa spel till den som inte alls passar formatet. Men från och med igår är det just min mobiltelefon som kommer sluka all min speltid ett tag framöver. Kairosoft är nämligen tillbaka med ett nytt spel – Pocket Academy.

Game Dev Story var länge mitt favoritspel till iOS men efter ungefär 30 timmars speltid blev det lite långtråkigt. Det var dock det ultimata metaspelet för alla som är intresserade av spelindustrin. Ett spel om att göra spel helt enkelt. Efter Game Dev Story dök Hot Springs Story upp men eftersom mitt intresse för spa-industrin är ytterst begränsat orkade jag aldrig sätta mig in i det. Kairosoft verkade dock läsa mina tankar och har nu gjort spel om mitt andra stora intresse – skolvärlden. Pocket Academy påminner extremt mycket om de tidigare spelen men nu ska man skapa en så bra skola som möjligt med allt vad det innebär. Just nu får ni nöja er med ett videoklipp som visar hur det ser ut men jag kommer att spela det ordentligt under veckan och skriva en testat som dyker upp på sidan i helgen. Nu ska det byggas skolor, Yey.

2 kommentarer

  1. Tompa

    Vill ha!! Måste kollas upp asap!

  2. Jonas

    Ser riktigt nice ut, får snällt vänta på Android-versionen dock. 🙁