Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 187-189: Ointressanta nyheter och halvintressanta rykten

Det är alltid lika roligt att gå igenom pressreleaser mitt i sommaren. Väldigt få är av intresse, idag egentligen ingen. Bara för att ge ett exempel på hur det kan se ut tänkte jag lyfta fram några ur dagens skörd.

Pixel Racer finns tydligen till iPad och iPhone, enligt app store släpptes det den 2 juli men utvecklaren vill att vi tittar lite extra på några screenshots. Ser inte roligt ut. Flick Golf Extreme finns även det till iPhone och spelet ska tydligen vara en extrem uppföljare till Flick Golf. Full Fat beskriver det såhär: ”Our trademark spin control, combined with insanely fun gameplay brings you the world’s first truly extreme golf game.”. Om det är så pass extremt kanske det vore korkat att missa det. Eller inte.

Eve Online har haft en fanfest där man samlade in 11000 dollars till välgörenhet så det var kul. Jag är fast med tanken på hur den genomsnittlige deltagaren på en EVE Online fanfest ser ut, det är inte lika kul.

Microsofts VD Steve Ballmer är bokad att hålla det inledande talet på nästa års Consumer Electronics Show i Las Vegas. Storsäljande plattformen Windows Phone 7 lär säkert dyka upp i talet. Exakt… storsäljaren. Avslutningsvis har Worms Reloaded släppts till Mac. Yey.

I ryktesvärlden är det lite mer intressant. Igår diskuterades det vilt om Microsoft höll på att lansera sin molnsparartjänst till Xboxen. Hemsidor skrev om att några Live Arcade-spel hade stöd för funktionen. Idag förnekar företaget att så är fallet. Ingen rök utan eld antar jag och Microsoft kommer säkert ut med sin xboxmolntjänst snart. Företaget brukar ju stoltsera med att de är ”all in” (jag säger då det) vad gäller molnet. Personligen är jag trött på att tanka ner min spelarprofil över ett 28.8-modem när jag är på utflykt och min avatar är packad och redo att flytta upp till molnet snarast.

Som sagt, sommaren är ofta väldigt ospännande för spelvärlden. I varje fall den här dagen. Nu ska jag ta en funderare över huruvida det räknas som att vara ute i det fina vädret om man sitter inne och spelar Animal Crossing till DS men har balkongdörren vidöppen. Tror det räknas.

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Spelsommaren är till för att hinna ikapp med alla spel man borde spelat men inte hunnit med från vintern och våren. Det är i alla fall det syfte man får ge den när inget annat intressant händer, och någon årstid ska väl ha det uppdraget också.

  2. Bula

    En öppen balkongdörr är att vara ute, så tänker åtminstone jag motivera mitt försök att ta guld i alla race i Forza 3. Det får bli mitt sommarprojekt och eventuellt lite blops då.