Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 1881: Cryptdansande, klassiskt äventyr & livet på landet

Det släpps väldigt många spel och jag har ofta en tendens att spela lite av mycket. Nu har jag försökt skärpa mig på den punkten och den senaste tiden har jag helt och hållet fokuserat på ett par titlar.

Först ut är Kings Quest, den nya tolkningen av den gamla serien, som släpptes av Activision förra året. Som liten spelade jag väldigt mycket Kings Quest – väldigt mycket. Därför var jag smått orolig inför The Odd Gentlemens nytolkningen, men ack vad jag bedrog mig. De två första delarna (av fyra) som finns ute nu var faktiskt riktigt roliga. Både vad gäller pussellösande men också vad gäller humor. Jag smålog genom båda episoderna och slet mig i håret mer än ett par gånger inför de olika typerna av problem jag ställdes inför. Fast tillslut hittade jag alltid vägen framåt och det tycker jag är ett gott betyg för den gamla skolan av peka-klicka-äventyr.

Men det spel som verkligen fångade mig var Crypt of the Necrodancer av Brace Yourself Games som äntligen kommit ut till Playstation 4. Spelet är en rougelike där du ska dansa dig igenom olika nivåer, lära dig fiendernas dansmönster, göra dig av med dem och försök nå slutbossen. I början kändes det ofantligt svårt men när jag väl uppgraderat min karaktär lite och kommit in i den högst unika kontrollmetoden gick det inte att släppa taget. Jag kommer att komma tillbaka till Necrodancer många gånger om.

Sen vill jag snabbt säga ett par ord om Stardew Valley som nyligen släpptes på Steam. Har bara spelat ett par timmar än så länge men kan redan nu säga att det är fruktansvärt beroendeframkallande. Tänk dig en blandning av Harvest Moon och Animal Crossing, den blandingen är inte fy skam direkt. Postar Giant Bombs Quick Look av spelet så får du nog en klarare bild.

1 kommentar

  1. Beatrice

    Najs! 🙂