Idag släpptes NES Classic Edition i syfte att hylla en av de mest klassiska konsolerna någonsin. Ja, och säkert tjäna pengar också. Konsolen kommer med 30 förinstallerade spel som sedan emuleras ut till din skärm och det finns inga möjligheter till att expandera spelbiblioteket. Den fixar save-states och har extremt korta sladdar till kontrollerna. Jag förbokade den men tyvärr finns inget exemplar för mig att hämta ut, jag var för sent ute helt enkelt. Frågan är dock varför jag ens är intresserad av att köpa den? Jag har redan alla spelen så som Zelda, Balloon Fight, Ninja Gaiden, Mega Man 2 etc. Jag äger en AVS så jag behöver ingen emulator för att få se spelen i 720p via HDMI. Egentligen finns det ingen som helst vettig anledning för mig att vara lite sur över att inte få hämta ut ett exemplar idag. Dessutom suktar jag även efter Famicom-utgåvan som enbart släpps i Japan. Sådant är livet.

På tal om nya produkter till gamla spel så har jag även börjat snegla mot företaget 8Bitdo och deras utbud av handkontroller till framförallt NES och SNES. Egentligen kanske kontrollerna främst riktar sig till sådana som vill använda bra retrokontroller till sin dator men med hjälp av deras så kallade Retro Receivers går det även att koppla in dem (eller köra trådlöst) i sitt NES eller SNES. Av allt att döma ska kontrollerna vara av god kvalitet, vilket i sådana fall gör 8Bitdo till ett undantag på dagens marknad. Nu håller jag tummarna för att de gör Retro Receivers till andra konsoler också och inte bara sådana utvecklade av Nintendo.

Avslutningsvis tänkte jag bara nämna att jag har genomfört två riktigt sköna utrensningar i spelsamlingen. Spel som har rykt faller under kategorierna; det där har jag och behöver verkligen inte ha till olika system, dubbletter och spel som står i hyllan och skriker – du kommer fan aldrig röra mig din otacksamma jäkel. Väldigt mycket till PS2, PS1 och Xbox fick chansen att hitta bättre hem. Kontrollfreaket i mig undrar om jag råkat göra mig av med något jag senare kommer att ångra, men samma kontrollfreak njuter av att det nu ser mycket renare och snyggare ut i hyllorna. Jag lämnar er med Giant Bombs genomgång av NES Classic Edition och en unboxing av Famicom Mini utav Super Gangu. Trevlig helg.