Det är självklart så att smartphonemarknaden har ställt till det för de traditionella bärbara spelenheterna. 3DS sålde inte alls så bra som Nintendo hade hoppats och nu ska priset sänkas ordentligt. Det lägre priset får säkert Sony att fundera över sin Vita och hur den tidigare aggressiva prissättningen kommer att stå sig när den väl kommer ut, vilket för övrigt ser ut att bli någon gång 2012 och inte i år som många hade hoppats på.

På tal om Nintendos prisdropp och de, antagligen, väldigt arga kunder som redan köpt en 3DS. Giant Bomb har publicerat en översättning av Iwatas ursäktsbrev till just dessa kunder. Kul med en chef som faktiskt går ut och är tydlig mot sina kunder och inte stoppar huvudet i sanden som ett visst annat företag gjorde tidigare i år. Under en period i varje fall.

Istället för att bekymra mig över Sony och Nintendo har jag valt att lägga mitt fokus på Ipad. För av någon underlig anledning är det den maskin som har dominerat mitt bärbara spelande i sommar. Egentligen finns det två anledningar till det. Och här kommer dessa anledningar i ganska sunkig videoform, sunkigt är alltid underhållande. Äger du en ipad eller iphone så köp, köp, köp!