Klockan är fem på morgonen och jag tittar med trötta ögon på Nintendos konferens om Switch. Eftersom jag inte direkt har som vana att titta på specifikt japanska konferenser (annat än de som är anpassade för väst) känns allt lite förvirrande, visst allt är såklart tolkat men stilen är lite annorlunda. Helt galen och väldigt allvarlig på samma gång.

Försöker snappa upp lite info. Batteritiden på den bärbara enheten är någonstans mellan 2-6 timmar beroende på spel. Det kommer någon slags onlinetjänst (jo tack) som till en början ska vara gratis för att senare i år börja kosta pengar. Konsolen ska kosta 299 dollars, så räkna med allt från 3500-4000 i Sverige. Switch ska släppas den 3 Mars och är inte regionslåst (kan ha missförstått den punkten).

Nintendo fortsätter med att visa upp ett spel som använder sig av de små kontrollerna som kopplas loss från handkontrollen (joycon) där du inte längre behöver titta på en skärm och såklart spel där du ska titta på skärmen. Switch ska försöka sig på Wii-grenen att passa alla som vill spela. Nu en trailer för Splatoon som efterföljs av en galen vetenskapsman som pratar om Splatoon… 2. Allt är väldigt flummigt och väldigt tekniskt. Splatoon 2 släpps i sommar.

Mario dyker upp och springer omkring i en massa olika miljöer, ser lite Open-World-liknande ut. Spelet går under namnet Super Mario Odyssey. Hatten ska tydligen vara en viktig komponont. Nya Mario ska dyka upp till julen 2017. Så vilka blir då de heta releasetitlarna? Mario efterföljs av en trailer från Xenoblade Chronicles 2 och ett nytt Fire Emblem. Sedan snack om 80 spel under utveckling. En massa Dragon Quest, ett nytt Shin Megami Tensei och ett nytt rollspel (som osade retro) från Square Enix.

Sega-loggan lyser nu upp scenen (känns fortfarande lite bisarrt för en gammal person som jag). Inget mer än så. Todd Howard från Bethesda pratar sedan Skyrim och hur mycket företaget gillar Nintendo. Sedan dyker Suda51 upp och tydligen ska Travis Touchdown komma till Switch, ingen titel för spelet än. Nu Söderlund och EA, FIFA kommer till Switch. Snubbens son heter Luigi i mellannamn.

Allt avrundas med ett litet spelkollage för att sedan höra några röster från Europa och USA. Den stora frågan är då när släpps Zelda? Trailer visas och det släpps till releasen av Switch, med andra ord den 3 Mars.

Det här var en konstig upplevelse. Jag är på tok för trött för att avgöra om jag nu är mer eller mindre sugen på att skaffa en Switch senare i år.