På fredag släpps Nintendo Switch och med den nya Zelda. Jag brukar gå igång på en ny konsol men i det här fallet är det nog Zelda som är intressant, snarare än Switchen i sig. Förr eller senare kommer jag antagligen att köpa en men just nu finns det för många saker jag stör mig på.

Enligt förhandssnacket verkar många missnöjda med att använda Joy-Consen som handkontroll. De ska fungera bra när de används direkt på plattan, men när Switchen är dockad och de ska användas som en regelrätt handkontroll klagar många. Kontrollen känns liten och otymplig. Om detta stämmer krävs alltså ett köp av Pro-Kontrollen vilken går för ofattbara 800 kronor. Nöjer du dig med Joy-Con-kontrollen men vill att den ska kunna laddas medan du spelar krävs dessutom ett så kallat Charging Grip som kostar 500 kronor.

Så en Konsol + Pro-Kontroll + Zelda landar på ungefär 5100 kronor. Alternativet för min del är såklart att köpa Zelda till Wii U istället. Får då leva med lägre upplösning och sämre ljudkvalitet. Eventuellt även andra prestandadippar. Men i mina ögon är det värt en chansning. För jag vill verkligen spela nya Zelda, men inte för 5100 kronor. Hade de funnits andra intressanta spel vid release (eller i nära framtid) kanske jag resonerat annorlunda.

Får hur som helst se mitt köpstopp besegrat, för The Legend of Zelda – Breath of the Wild ser ut att bli något väldigt speciellt.