I dagarna släpps Final Fantasy XII: The Zodiac Age och baserat på betyget från Gameinformer verkar det vara en stabil remake av originalet som släpptes till PS2 för mer än 10 år sedan. När jag sitter och läser recensionen slår det mig att jag knappt har någon relation till Final Fantasy alls. Visst har jag koll på några av delarna och spelat lite här, lite där. Men jag har inte på allvar tagit tag i ett FF-spel och nu börjar jag bli lite sugen på att ge det ett försök. Frågan är då var jag ska börja någonstans. Ordningspersonen i mig säger att jag borde börja med del ett och sen bara köra på. Realisten i mig inser att detta är en helt orimlig tanke.

Efter att ha läst en artikel på gamesradar om de bästa sätten att spela FF-spelen 2017 började jag skissa på någon slags idé om vilka jag borde spela och hur. Kanske hinner jag komma igenom någon av de tidigare delarna innan nyreleasen av Final Fantasy VII. Final Fantasy (ettan) ska finnas till Vita eller PS3. Tvåan kan man tydligen skippa. FF III ska också vara tillgänglig på Vitan, vilket även gäller del fyra. Femman ska spelas på GBA och sexan på SNES (FFIII…), vilket är lätt ordnat. Så jag får väl börja med dem (även om jag aldrig kommer fixa att spela igenom alla) och sen invänta sjuan som ska släppa 2018 (eller nått sånt).

Hur som helst så känner jag att en sådan viktig serie som Final Fantasy borde få lite mer kärlek av mig en bara den ytliga relation vi har idag. Självklart återkommer jag med uppdateringar i frågan.