Recension nummer åtta i nummer ett av EGM behandlar Time Soldiers till Sega Master System. Ursprungligen var det ett arkadspel utvecklat av SNK men det skulle även portas till olika hemdatorer och till Master System. Time Soldiers är på många sätt en klassisk shooter i still med Commando eller Ikari Warriors men med tidsresande som en unik tvist. Välkommen till den senaste delen av Då & Nu – artikelserien där jag läser gamla nummer av EGM och spelar mig igenom deras recensioner.

Time Soldiers (SMS|Alpha Denshi|Sega)

EGM:s åsikt
Ed Samrad är i farten igen och recenserar även det här Master-System-spelet. Han refererar till Time Soldiers som en ”man-to-man shooter” och belyser just tidsresandet där vi får uppleva alltifrån en miljon år sedan till via romarriket och andra världskriget till framtiden och utomjordingar. Nån slags alien vill konsumera jorden och det måste gänget sätta stopp för. Variationen i miljöer är det som enligt Samrad skapar ett djup i ett annars ganska standardspel av den här typen.

Time Soldiers kan spelas på egen hand eller tillsammans med en vän och ska enligt recensionen flyta på bra oavsett. Det ska dock sägas att spelet inte är för nybörjare utan erbjuder en stor utmaning under hela resan. Bara elitspelare kommer att kunna bemästra Time Soldiers. Spelet lider tyvärr av bristande grafik och bristande ljudeffekter så även om spelet ses som helt okej får det svårt att stå sig mot konkurrensen. Betyget blir det näst lägsta ”Near Hit”.

Mina tankar:
Kan nog inte påstå att jag spelat mycket av Time Soldiers tidigare, men jag har definitivt testat det innan. I mina ögon är det lite som Samrad säger, i varje fall när det kommer till svårighetsgraden som tidvis kan vara frustrerande. Att spela tillsammans med någon annan underlättar då man inte behöver slängas tillbaka på banan varje gång en dör så länge den andra personen lyckas hålla sig vid liv.

Vad gäller grafiken och ljudet tycker jag kanske att recensionen är något hård. Det ska dock tilläggas att jag inte spelat arkadversionen och kan jämföra med den. Jag tycker nog snarare att spelet som helhet är mediokert och skulle nog mest klaga på klumpig kontroll och tveksamma ”hit-boxes”. Så när det kommer till betyget är jag utan tvekan helt överens med recensenten. ”Near Hit” beskriver Time Soldiers väldigt väl.