Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 288-290: Nytillskott till Gamex och Veckans Fynd

Nu är det ungefär två veckor kvar till Gamex och mer information om vilka spel som kommer att visa upp sig på den svenska spelmässan har anlänt. Inte helt otippade kort som Modern Warfare 3, Need for Speed: The Run och Halo Anniversary Edition kommer att demonstreras och förhoppningsvis finnas spelbara. Sedan kommer det även gå att testa Volitions smått absurda, men antagligen fantastiskt underhållande, Saints Row The Third.

Andra, kanske mer överraskande tillskott, kommer i form av Playstation Vita och Ninja Gaiden 3. Eftersom vi inte vet exakt när nästa bärbara maskin från Sony dyker upp i Sverige ska det bli riktigt intressant att få se den i verkligheten. Efter Nintendos debacle med 3DS, och allt tjat om att smartphones snart har utmanövrerat de gamla speljättarna när det gäller bärbara konsoler, är det verkligen upp till bevis för Sony. Ninja Gaiden 3 är planerat att släppas någon gång under nästa års första kvartal men kommer även det till mässan. I och med att Dark Souls skapat något av en renässans för svåra spel kanske fler kan överväga att ge det ett försök. I och med dessa två tillskott börjar jag se fram mot mässan på riktigt. Datum som gäller är 3-6 november och platsen är kistamässan utanför Stockholm.

Över till veckans fynd som är enkelt. Forza 4 finns på både Mediamarkt och Elgiganten (om inte Jonas har talat i nattmössan) för 399 kronor. Har du någon som helst längtan efter glädje går du och köper ett exemplar. Vill du uppleva en annan typ av glädje, den i form av bestraffning, så finns den limiterade utgåvan av Dark Souls på brittiska Amazon för 37 av drottningens pund.

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Releasedatum (USA, Kanada, Latinamerika och Europa) för Vita annonserat: 22 Februari http://blog.us.playstation.com/2011/10/18/get-ready-ps-vita-is-coming-february-22nd/

  2. Fredrik

    Jag vill kunna stå emot, men jag kommer köpa.