Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 379-381: THQ & Veckans fynd

Helgen har dominerats av rykten kring THQ vara eller icke vara. Om nedläggningen av deras Warhammer-MMO och huruvida de kommer att släppa några spel alls om ett par år. Deras aktie hade rasat och allt såg väldigt mörkt ut. Läget är inte bra för THQ, den saken är säker, men nu har företaget gått ut med ett uttalande där de understryker att de inte har lagt ner några spel som är tänkta att släppas 2014, men att de jobbar på att försöka hitta fokus. De vill satsa på högkvalitativa titlar och på digitala plattformar. Eftersom de inte säger något om Warhammer, kanske vi kan anta att det är nedlagt, eller så gör vi inte det. Hur som helst får vi hoppas att THQ rider ut den värsta stormen, för vi vill inte att de ska försvinna.

I övrigt är det väldigt lugnt på nyhetsfronten, vilket märks extra tydligt av att stora sidor agerar PR-maskiner åt Sony eller skriver långa texter om att FIFA 12 legat länge på den brittiska speltoppen. Så istället för att blaja vidare om ointressanta saker hoppar jag genast över till veckans fynd. Själv håller jag för fullt på att ta hand om förra årets dåliga samvete. Har kommit en bra bit in i Rayman, Saints Row The Third är färdigspelat och plasten kommer snart ryka på Dead Space 2. Har även börjat spela Mortal Kombat (9?) vilket jag varmt kan rekommendera till alla som gillar fightingspel men som kanske skräms lite av till synes omöjliga kombos i exempelvis Street Fighter-spelen. Till och med storyn i Mortal Kombat fungerar. Och dyrt är det knappast. Till Playstation 3 finns det hos Webhallen för 199 kronor och föredrar du Xbox 360 finns det för 249 kronor i samma butik. Fynda på. Och har du några bra tips på passande Arkadsticka tar jag gärna emot sådana, är lite sugen på att köpa en ordentlig för att ersätta min billigare Tekken-utgåva från Hori.

4 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Den enda riktigt bra studion som fortfarande ägs av THQ är Relic Entertainment. Många bra spel har haft THQ:s logga på sig genom åren, men i ärlighetens namn tror inte jag att det finns plats på marknaden för THQ.

 2. Fredrik

  Ägs inte Volition av THQ? I sådana fall vill jag lägga till dom i listan av riktigt bra studios som ägs av THQ.

 3. Pelle Duveblad

  Jag trodde inte att de ägdes av THQ, bara att de hade ett partnerskap som sade att THQ ger ut Volitions spel. Precis som att EA inte äger Valve, trots att alla Valve-spel som finns i butiker ges ut av EA. Men jag hade fel, Volition är en del av THQ, och därmed en andra bra studio i dess ägo. Även om jag personligen tycker att Volition och Saints Row är ordentligt överskattade båda två.

 4. Andi

  Glädjer mig att Saints row tre är färdigspelat, det tog väl inte så lång tid va? Lämna plasten kvar på andra spel och gör något åt ditt dåliga samvete angående BF3 och battlelog. 🙂