Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 407-409: Spelvärlden i korthet och veckans fynd

Kort inlägg för min del idag, måste jobba vidare med Eternal Sonata och på allvar börja fundera över vilket spel jag ska välja härnäst. Inser att äventyrsspel passar bra för den typen av texter och kanske blir det så att jag stannar kvar i det japanska träsket. Om jag orkar. På spelfronten inte speciellt mycket nytt. Demo för Metal Gear Solid Snake Eater (3D) är på väg till Nintendos eShop, Kingdoms of Amalure: Reckoning kliver rakt in på förstaplatsen i England och Ridge Racer Unbounded blir försenat i en månad. Just ja, sen har Guiness rekordbok bestämt att Call of Duty Black Ops har det bästa slutet av alla spel, någonsin. Spoilervarning på nedanstående klipp antar jag. Själv tröttnade jag på blops singleplayer efter någon timme men nu kanske jag ska plocka upp det igen, spela om det från början. Sådär, då valde nästa ”Fredrik spelar” sig självt. Jag tänker inte kolla på trailern nu.

Veckans fynd kommer idag i digital form vilket betyder PSN och Xbox 360. Önskade att jag hade bättre koll på Steam också men ni får klara er utan det. Eller skriva in något eget förslag i kommentarerna. Att fynda digitalt på konsol är inte helt enkelt, i de flesta fall är det löjliga överpriser på sådant som också finns i fysisk handel eller halvsnåla rabatter på sådant som enbart finns i digital form. Det är sällan man springer på reor i stil med Steam på Xbox Live eller PSN. Här kommer i varje fall ett par bra tips för den som inte vill ha fler kartonger i hyllan.

Inför lanseringen av Vitan passar Sony på att rea ut lite PSP-spel i vad de kallar PSP Power Sale. Priserna är faktiskt helt okej. Det går att fynda GTA-spelen för runt 70 kronor. Eller varför inte första Persona för 115 kronor? Om inte annat är Persona ganska svårt att hitta i butik till ett rimligt pris. Vilket inte direkt gäller för GTA-serien.

På Xboxen är det svårare. Det är mycket lättare att hitta spel som är allt annat än fynd. Vi kan börja med ett sådant – Mortal Kombat. Billigast i Sverige enligt prisjakt? 205 kronor. Kostar på Amazon? 16 pund. Pris på Marketplace? 599:- Men nu var det fynd jag skulle hitta, inte bara gnälla över extremt fånig prissättning. Under deras Everyday Value finns Sonic CD för 400 MS-poäng. Det är så nära ett fynd jag kan komma. Tror det är dags för både Sony och Microsoft att studera Steam lite bättre.

8 kommentarer

 1. Daniel

  Jag blev faktiskt positivt överraskad över Blops story och presentation av den. Gillade hur de förankrade berättelsen i riktiga händelser och vår historia samt kryddade den på sitt eget lilla vis med egna tanker och idéer kring vad som skulle kunnat ha hänt.

  Vidare kort vet jag inte om inlägget blev BTW, iaf inte om man jämför med mina inlägg, som är korta på riktigt. 🙂

 2. Pelle Duveblad

  Garvade riktigt mycket i slutet av BO-kampanjen. Först den överdrivet amerikanska set-piecen och sen Kennedy och Castro – vilket radarpar!

 3. Tompa

  Är det bara jag, eller är texten ”pixligare” i denna artikel än i andra här på sidan!?

 4. Pelle Duveblad

  ingen skillnad för mig…

 5. Andi

  Ja så kort inlägg blev det inte. 🙂 Och inte är det pixligare för mig heller.

  Så kul som jag hade i Call of Duty 2 MP vet jag inte om jag kommer ha igen i ett MP-spel. Det var när ice CLimbers regerade som bäst och ingen annan var inbjuden eller inblandad. Fantastiska tider! Jag tycker alla story modes som Call of Duty erbjuder är underhållande och bra, och köper spelen enbart för att få spela genom dem. MP är ingen för mig längre, gillar inte MWs upplägg alls. Har itne spelat blops ännu men ska köpa det billigt och köra genom det en vacker dag.

 6. Pelle Duveblad

  CoDs kampanjer är roliga och, trots att de är väldigt korta, riktigt bra. Storyn kanske inte alltid är att hänga i granen men tempot, musiken och detaljrikedomen är av högsta klass. Synd bara att det är över på några timmar.

 7. Andi

  Jag kör alltid på den högsta svårighetsgraden så för mig varar de en bra stund (man dör ju hela tiden och får börja om i ett försök att sakta pressa sig framåt). 🙂

 8. Pelle Duveblad

  Det är iof sant, det är givetvis bara veteran som gäller. Med tanke på att ryssarna springandes träffar en på 50 meter när de skjuter från höften blir det ett och annat dödsfall…