Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 44: Längtan efter L.A. Noire

Jag lägger korten på bordet direkt. Jag har aldrig varit något större fan av Grand Theft Auto. Pheew. Såja, nu när det är sagt så kan vi gå vidare. Därmed inte sagt att jag inte tycker spelen är coola eller snygga och jag har full förståelse för att andra fastnat i dem, men det har aldrig riktigt fått grepp om mig de gånger jag testat spelen.

GTA kommer ju från Rockstar Games vilka har bevisat mer än en gång att de är väldigt kompetenta när det gäller att klämma fram grymma spel. Jag blev faktiskt lite beroende när de kom med den otippade titeln Table Tennis. Ett bättre pingisspel har inte sett dagens ljus varken före eller efter enligt mig. För inte alltför längesedan kom Red Dead Redemption som enligt många var ett GTA stöpt i vilda västern-form och eftersom jag gillar cowboysarspel så tror jag att detta kommer vara minst lika beroendeframkallande den dag då jag faktiskt får tummen loss och köper det.

Men nu över till själva poängen med detta inlägg och det som fått mig att resonera kring några av Rockstar Games tidigare guldkorn – nämligen L.A. Noire. I detta spel får man leka polis/detektiv i efterkrigstidens Los Angeles och det gäller att ha huvudet på skaft eftersom spelet sägs ta olika vändningar beroende på hur man själv agerar. Och detta är ju verkligen inget nytt i sig, men tar man en titt på tekniken bakom själva spelet så börjar snart salivet samlas till en liten droppe i mungipan.

I sin jakt uppför karriärstegen får man som LAPD detective Cole Phelps ta del av karaktärer som skapats med ny teknik där man filmat riktiga skådespelare med femtioelvatusen olika kameror för att fånga minsta lilla ryck i ögonbrynet. Detta bidrar inte bara till en mer verklighetstrogen känsla utan det ingår även i ens uppgift att tolka när människor ljuger eller talar sanning. Aldrig förr har väl karaktärernas utseende och framförallt beteende spelat så stor roll. Sen att jag råkar vara en sucker för snygga och lite gammeldags miljöer gör ju mig inte mindre svag i knävecken direkt.

För den som tagit sig igenom detta inlägg men fortfarande inte känner sig lockad hänvisar jag till några sköna videotrailers om både spelet och tekniken bakom. Spana in dem så ses vi i kön på releasedagen den 20 maj (eller 17 maj om du råkar befinna dig i Nordamerika).

Gameplay trailer

Bakom kulisserna

Titta gärna på www.rockstargames.com för mer information.

1 kommentar

  1. Daniel

    Det här är teknik som jag inte trodde skulle bli möjlig förrän på nästa generations konsoler. Otroligt välgjort.