Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 454: Rykten kring ny Playstation och Max för flera

Igår startade ryktesvågen kring nästa Playstation ordentligt. Flera sidor, bland annat Kotaku, hoppade på tåget och började spekulera. Precis som med alla rykten behöver den informationen inte stämma alls. Men det brukar inte hindra internet från att börja diskutera det som ren fakta. Kotaku menar dock att källan är trovärdig. Vi får väl se. Vad säger då källan?

Jo, först och främst har maskinen ett kodnamn – Orbis. Tanken är att Orbis ska släppas inför julhandeln 2013. Vill Sony vara med i matchen och inte hamna toksist ut på marknaden låter det rimligt. Men frågan är om Sony inte vill mjölka sin nuvarande hårdvara lite mer. Annan intressant information är att den nya maskinen inte kommer att stödja begagnade spel (vilket var tanken med PS3 också) och inte heller PS3-spel. För min egen del spelar bakåtkompatibiliteten mindre roll, men att helt strypa möjligheten att spela begagnade spel sticker en del i mina ögon. Sen pratas det en del om hårdvaran där både CPU och GPU kommer från AMD. Men tekniska specifikationer känns trist att prata om. Upplevelsen är allt.

En annan sak som dök upp igår var en multiplayervideo från kommande Max Payne 3. Jag associerar inte direkt Max Payne med ett flerspelarläge, men jag antar att det nästintill är obligatoriskt i dagens tvspelsklimat. Tråkigt men sant.

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Multiplayer i GTA IV är kul, men matchmaking-systemet är katastrofalt. Det fixade man mestadels till Red Dead Redemption, vars multiplayer-läga är riktigt utvecklat och bra. Jag testar mer än gärna multiplayer i Max Payne 3 (efter att kampanjen har spelats färdigt, givetvis).

  2. Fredrik

    För min del spelar mp i ett spel som Max Payne väldigt liten roll. Men om det blir bra så varför inte.