Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 461: Rock Band Blitz

Harmonix är på gång med ett nytt spel, ett nytt Rock Band. Fast inte i den mening vi är vana vid. Nu är det inte en massa plastinstrument som gäller utan en vanlig hederlig kontroll. Titeln är Rock Band Blitz och kommer att släppas till PSN och Xbox Live Arcade senare i år. Många jämför Blitz med de tidigare Harmonix-spelen Amplitude och Frequency som släpptes till Playstation 2. Enklast beskrivet är det ett spel som bygger på samma principer som vanliga Rock Band, men i en mer lekfull form. Det som verkligen är grymt är att det stödjer alla låtar du redan har från tidigare Rock Band-spel. Känns som timtals av underhållning väntar. Jag är uppriktigt förväntansfull, för Harmonix har aldrig gjort mig besviken tidigare. Här kommer lite spelhistoria i trailerform och såklart trailern från Blitz.

Amplitude

Frequency

Rock Band Blitz

4 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Mest tycker jag det liknar Rock Band: Unplugged till PSP, där man (givetvis) också spelar med knapparna och, precis som i Blitz, hoppar emellan de olika instrumenten.

  2. Fredrik

    Japp, det liknar såklart Unplugged också. Håller helt med.

  3. Pelle Duveblad

    …vilket absolut inte behöver vara något dåligt. Jag tycker också att Blitz ser kul ut, men jag har svårt att tro att det är ett lika kul partyspel som vanliga Rock Band.