Först och främst måste jag såklart uppmärksamma att tvspelsdagboken nu har nått 500 dagar. En liten målstolpe för vår lilla sida om det vi älskar mer än mycket annat – tvspel. Grattis till oss antar jag. Vi kommer att fortsätta lyfta fram nyheter som vi faktiskt tycker är intressanta, spela spel som vi faktiskt gillar och navelskåda med interna tävlingar. Daniel pratar om att börja skriva mer om spel till iPad, vilket är en plattform som redan nu har en given plats bland bärbara spelenheter. Jonas är i Japan och så fort han har fått lite rutiner i sitt nya liv där kommer säkerligen en del rapporter att dyka upp från landet i fjärran östern.

Själv tänker jag fortsätta spela lite äldre titlar och skriva om dem i Fredrik spelar. Men jag kommer även att börja skriva lite längre, mer ambitiösa, texter. Det första temat jag tänker ge mig in på är ”utvärdering av en generation”. Eftersom E3 snart är på gång och vi med stor sannolikhet får lite bättre koll på vart industrin är på väg, är det dags att börja blicka bakåt, summera och utvärdera vad som har varit. Först ut blir Nintendo eftersom Wii U står först i kö av nya konsoler (om inget sjukt otippat händer). Därför blir den första utvärderingen av Nintendos Wii. Den texten kommer senare i år, antingen som en gigantisk artikel, eller i flera lite mindre delar. Jag röstar för det senare. Nu ska jag bara göra lite research först – av det trevligare slaget.

Vad passar då bättre för veckans fynd än att lyfta fram ett par Wii-titlar jag gillar extra mycket, självklart till fyndiga priser. Antar att det är lika bra att börja med Animal Crossing – Let’s go to the city. Det är ingen hemlighet att jag plöjt ner orimligt många timmar i Animal Crossing. Det började på Gamecube, sen över till DS och senast till Wii. Det finns en anledning till detta och för 138 kronor kan du ta reda på vilken. Spel nummer två är något så förutsägbart som Mario Kart Wii. Absolut inte den bästa delen i serien men fortfarande ett måste för varje Wii-ägare. För 25 pund är det inget att bråka om.