Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 509: Matlagning för spelentusiaster

Jag antar att ingen är speciellt intresserad av att Far Cry 3 kommer att få en specialutgåva (va!? galet!). Att det kommer ett Rugbyspel till Vitan. Eller att jag har blivit beroende av ett spel till min iPhone som går ut på att gissa logotyper (hardcore gaming). Kanske är någon intresserad av att Diablo 3 tydligen är det snabbast säljande PC-spelet någonsin och att det sålde 3,5 miljoner exemplar under sitt första dygn. Diablo 3 har dessutom fått mig att överväga ett PC-köp.

Jag tänkte istället tipsa om ett par riktiga… godbitar på internet. Något för dem som gillar både spel och matlagning. Eller för dem som gillar spel en massa men kanske borde börja laga sin egen mat också. Så plocka fram redskapen och aptiten så kör vi.

Först ut är Joystick Diner. En sida vars slogan är Game Well. Eat Better. Här hittar man menyer (inklusive recepten) för huvudrätter, efterrätter och drycker. För att spä på Diablo 3-hysterin finns till exempel Hellfire Asparagus Stuffed Breasts of the Chicken. Annars är sidan ganska sparsmakad med rätter kopplade till titlar jag inte har speciellt bra koll på, men då finns ett annat alternativ.

Alternativet heter Gourmetgaming som jag personligen tänker laga mat efter ett tag framöver. Vad sägs om till exempel Goopy Carbonara direkt från The Sims, eller varför inte en Lil’ Gyro a la Saints Row. Men här hittar vi också rätten, nja snarare drycken, som tar alla priser. Brewster’s Pigeon Blend. För er som nu nickar instämmande, all heder till er. För er som tänker, vad fan är det? Det är verkligen på tiden att ni börjar spela Animal Crossing… nu.

2 kommentarer

  1. Jonas

    Diablo 3 finns till Mac. 🙂

  2. Fredrik

    Men inte till min Mac, som är för slö 🙂