Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 52: Veckans fynd – Animal Crossing

Ibland ledsnar jag extremt på rymdsoldater, explosioner och gråtrista miljöer. Ibland vill jag bara stryka runt i gräset, jaga fjärilar, fiska från strandkanten eller pyssla med heminredningsdetaljer. Även i tvspelsvärlden. Veckans fynd är därför inget mindre än Animal Crossing: Let’s go to the city till Nintendo Wii. Egentligen föredrar jag Animal Crossing till bärbar konsol, men även stationärt har jag tillbringat runt sjuttio timmar i min lilla stad i jakten på exklusiva möbler, sällsynta fisksorter och nya bekantskaper. Animal Crossing kommer att sluka din tid men det är bara att ge efter.

Animal Crossing är en slags livssimulator där målet är att etablera sig på en ny plats, fixa med sitt hus, umgås med lokalbefolkningen och underhålla sitt samlarbehov. Leva livet helt enkelt. Allt utspelar sig i realtid och tiden går även när ditt Wii är avstängt. Är det natt ute i verkligheten är det natt i spelet, ignorerar du dina vänner under en lång period kommer dom att uppmärksamma dig om det och vissa saker du letar efter finns bara under en viss årstid. Konceptet är lysande enkelt och vansinnigt beroendeframkallande. För 138 riksdaler får du något att göra i väntan på att 3DS-versionen kommer ut. Se bara hur lyckligt personen i den här trailern är – så lycklig kan du också bli. Fyndet gör du här.

3 kommentarer

 1. Peter_Carrot

  Jag hade Animal Crossing till Gamecube och spelade det en hel del ett tag.
  Det är faktiskt ett riktigt mysigt och avkopplande spel.

  Jag har inte spelat de senare spelen men vad jag har förstått så har det inte hänt så mycket i dem sen Gamecube-versionen.

 2. Fredrik

  Nya prylar och annat, men annars väldigt mycket samma spelupplevelse. Vilket är gott nog 🙂

 3. Sandra

  Det är då man spelar Beautiful Katamari, en upplivande färgklick bland allt blod, alla zombies och headcrabs…