Sony pratade en del om en kommande uppdatering av Plus-tjänsten under deras presskonferens på E3. Det sades då bland annat att Plus-prenumeranter skulle få tillgång till ordentliga stortitlar utan extra kostnad som en del av tjänsten. Nu är den uppdateringen här. Sitter just nu och tittar på min TV-skärm och ser att följande spel finns att laddar ner:

1. Virtua Fighter 5 Final Showdown (inget av intresse för min del)
2. Warhammer 40k: Space Marines (definitivt något jag tänker testa)
3. Chimes Super Deluxe (japp, är det gratis så)
4. Darksiders (redan spelat på 360)
5. Oddworld: Strangers Wrath HD (ja tack)
6. Outland (eh, ja tack galore)
7. Renegade Ops (spelat)
8. LittleBigPlanet 2 (står i hyllan, ospelat)
9. MotorStorm Apocalypse (dubbelkollar med hyllan, äger det inte)
10. inFamous 2 (äger, inte spelat)

Inte pjåkigt alls om jag får säga det själv. Vilket jag gör. Utöver detta ska prenumeranter även lite senare få tillgång till mindre oberoende spel och först ut är shootern Retro/Grade från 24 Caret Games. Jag antar att stortitlarna följer den vanliga rutinen att vara spelbara så länge man prenumererar på Playstation Plus, för tydligen tycks Retro/Grade bara gå att spela under åtta veckor. Vilket låter som en väldigt knepig modell. Men men. Nu ska min bandbredd fyllas.

Slutligen vill jag tipsa om lite intressant statistik. En användare på Giant Bomb har konstaterat att vi nu har levt med Achievements under sju år och genom att studerat siffror från hemsidans användare har han slängt ihop en hel del förtrollande statistik. Både gällande poängplockande men även generellt spelande. Som till exempel att Frogger 2 är det 25:e minst spelade spelet på Xbox Live Arcade och att Dead Space 2 har det 19:e högsta snittet av plockade Achievements bland boxspel. Tro mig, det här är statistik att både förvånas och förskräckas av. Mycket nöje.