Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 601-604: Dashboardhelvete & Veckans fynd

Jag gillar inte att diskriminera mot spel. Därför ser jag till att äga alla plattformar som går och lever efter mottot att det är spelen som räknas inte konsolen. Sen vill jag medge att vissa spel såklart gör sig bättre på viss hårdvara. Speciellt gäller det kontrollen. FPS och bilspel vill jag helst spela på Xboxen exempelvis. Det jag dock har märkt är att jag numer nästan aldrig slår igång min Xbox utan den tid jag lägger på spel landar oftast på Playstation 3. Med andra ord, jag diskriminerar mot Xboxen. Jag skyller detta, inte helt men delvis, på dashboarden.

När jag först såg den senaste utgåvan av dashboarden var jag ganska imponerad. Det såg snyggt, rent och enkelt ut. Men efter en stunds brukande visade sig den vara allt annat än just enkel. Den är seg, det är svårt att hitta rätt och Microsofts metro-stil är så uppenbart anpassade för touch-skärmar att kontrollstyrning blir ett rent helvete. Men det är även Microsofts förmåga att lyckas gömma saker i dashboarden som gör mig upprörd. Vissa spelsläpp försvinner helt från kartan och vore jag en utvecklare av ett sådant spel skulle jag bli helt vansinnig. Nu tycker jag inte PS3ans gränssnitt är perfekt på något vis, men i jämförelse är det en fröjd att navigera runt i Sonys värld. När nu Windows 8 kommer följa i samma metro-spår är det inte utan att jag blir konfunderad. Om ni vill se vad jag menar kan jag varmt rekommendera Giant Bombs quicklook på Microsofts nästa utgåva av Windows.

Veckans fynd tillägnas Killzone 3. Själv tycker jag nog att det är seriens svagaste kort men det betyder inte alls att det är ett dåligt spel. Hur som helst så säljer Webhallen en massa utgåvor av spelet till riktigt bra priser. Nöjer du dig med standardutgåvan kostar det 99 kronor, samlarutgåvan med Steelbook-fodral och lite roligt DLC går lös på 179 kronor och värstingutgåvan med en statyett, bok och en massa annat trevligt kostar 299 kronor. Fynd, fynd och fynd.

6 kommentarer

 1. Bula

  Varför hänger du i dashboarden? 🙂
  Men det borde väl närma sig en update snart, fick nått erbjudande att testa men orka regga sig och svara på alldeles för många frågor för att vara buggtestare.

  Men kan hålla med dig, om än det var väldigt längesen jag startade upp min ps3, att den är betydligt mer lättnavigerad.

 2. Daniel

  Håller någonstans med, uplägget känns inte längre så bra som det gjorde tidgare. Är iofs lite lagom förvirrad även i PS3-menyerna och i PSN-store. Använder det inte tillräckligt ofta.

  Men som Bula säger, tanken är väl inte att du ska hänga allt för mycket i menyerna. Satsa på att plasta upp något av alla tiotals ospelade 360-spel istället.

  Guide:
  In med skivan -> tryck ”y” -> välj ”installera” -> Välj ”Play” -> Avnjut ett bra 360-spel. 😉

 3. Pelle Duveblad

  Dashboarden är vekrligen hemsk. Sonys X-cross Media Bar är underbar, men PS Store är en katastrof. Faktiskt tycker jag att Nintendo har lyckats bra med sina meny-interface på Wii och 3DS. Enda felet är a

 4. Pelle Duveblad

  …-tt man där inte har någon anledning att göra något annat än att spela spel.

 5. Andi

  Kloka pojkar. Jag rekommenderar chasers guide. Kör den frexxi, det är allt du behöver bry dig om. 🙂

 6. Fredrik

  Spelade faktiskt på Xboxen igår. Laddade ner Rock Band Blitz, det var skoj 🙂