För sex år sedan satt vi spänt och väntade på Nintendo Wii. Konsolen som skulle förändra hur vi spelade spel. Och det gjorde den väl också, i varje fall tills vi hade tröttnat på Wii Sports. Nu är det då klart att uppföljaren Wii U kommer att släppas i Europa den 30:e november i år. Jag kan väl inte direkt påstå att förväntningarna är lika höga den här gången.

Lite spännande är det såklart, så vad vet vi om Wii U just nu? Den kommer att släppas i två varianter. Ett standarpaket innehållande en vit konsol och ett premiumpaket med en svart konsol. Självklart finns andra skillnader än bara färgen. Standardutgåvan kommer med en 8 gigs SSD med premium har 32. Klent med utrymme vad man än väljer alltså. Till premiumutgåvan följer det även med ett ställ till konsolen och ett till kontrollen samt NintendoLand. Priset tros landa på ungefär 3000 kronor respektive 3500 kronor. I relation till hårdvaran är det ganska saftiga priser, men ni vet, Mario och Zelda i HD. Kollar runt lite bland butiker och ser att priserna fortfarande ligger på runt 5000 kronor, med andra ord inte satta än, Amazon har valt att inte slänga upp något pris alls. Vi får se helt enkelt.

Spel som ska finnas tillgängligt vid release är Mass Effect 3, Rayman Legends, Darksiders 2, FIFA 13, ZombiU och New Super Mario Bros U. Inte så pjåkiga dragplåster men de flesta av oss entusiaster har nog redan spelat hälften av dessa spel vid det laget. Men ni vet, Mario i HD. Med lite tur kanske NintendoLand blir något också. Intressant är dock att Bayonetta 2 ska släppas exklusivt till Wii U annars är det mest skåpmat som står i horisonten. För människor som inte äger en 360 eller ett Playstation 3 ser det bra ut, men för oss andra ser det ut som att det i vanlig ordning blir till att vänta på Nintendos egna produktioner, som vi har spelat förr, men ni vet, nu i HD. Givetvis har det dykt upp en massa trailers i samband med dagens presskonferens, ta en titt.