Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 656: XCOM & Uppdatering av butik

Tänkte börja med att tipsa om en riktigt underhållande XCOM-recension. Helt klart värd att läsa, speciell om du har erfarenhet av gamla XCOM men också om du har ett intresse av hur spela har utvecklats de senaste 20 åren. Nog om det.

I väntan på att den senaste dashboarden ska dyka upp till min Xbox 360 (för nu kan den väl inte bli ännu sämre?) roade jag mig med att spana in den nya butiksdesignen till Playstation 3. Det jag är ute efter är logisk struktur och kvickhet. Själva utseendet ska väl vara trevligt det också men jag bryr mig inte lika mycket om det, som Daniel skulle ha sagt, visuella tänket.

Det som slår mig först är att butiken nu är en app, som du laddar ner. Det som senare slår mig med häpnad är att den appen tar ungefär 20 sekunder att starta, i varje fall hemma hos mig. Väl inne möts jag av en ordentligt omarbetad butik som verkligen har lagt krutet på just det visuella. Strukturen är på ytan ganska enkel. Tre huvudkategorier i form av What’s New, Games och Apps. Två underkategorier som är View Downloads och Redeem Codes. Enkelt och bra.

När jag sen bläddrar runt lite tycker jag allt butiken är lite seg. Då menar jag inte bortom-allt-förnuft-Microsoft-seg utan, lite seg. Men det är överlag enkelt att hitta det man är ute efter även om det är en myriad av underkategorier kopplade till varje steg. Men kategorierna är logiska och det gillar jag. Butiken är funktionell och det är bra nog. Om de nu bara kunde fixa en tydligare Plustjänskoppling till Vitan så vore Sonylivet på topp. Här kommer ett litet klipp som går igenom den nya butiken.

4 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Är inte alls nöjd med det nya PlayStation Store. Det var rätt kast förut, och den är på tok för seg nu. Ska det vara så svårt att skapa smidiga menyer?

 2. Fredrik

  Jo seg är den onekligen.

 3. Pontus

  Sjukt besviken på nya butiken! seg och vad jag tycker krångligare att söka i, tar också lång tid att starta.
  Stör mig också på att man lär klicka 6 gånger då man bestämt sig för att ladda ner en demo eller ett frispel, mot ett par klick förut.
  Saknar verkligen gamla ps store…

 4. Fredrik

  Japp, börjar också störa mig rejält på hur seg den är. Håller med dig helt, galet många klick för att faktiskt börja ladda ner något.